Μίλτος Τεντόγλου: H oικογένειά του ταξίδεψε στο Παρίσι για να τον καμαρώσει από κοντά!

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης τους έκανε όλους περήφανους

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Pool Photos.Άγγελος Ζυμάρας/Eurokinissi
Pool Photos.Άγγελος Ζυμάρας/Eurokinissi

Ιστορία έγραψε πριν από λίγες ώρες ο Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο πρώτος αθλητής που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο στο άλμα εις μήκος, μετά βεβαίως από τον Καρλ Λιούις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πως δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την επίδοσή του (ως είθισται), αλλά αυτό δεν αναιρεί καθόλου το κορυφαίο του επίτευγμα. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης φέρνει το χρυσό μετάλλιο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά και μας γεμίζει υπερηφάνεια για άλλη μια φορά.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Η αλήθεια για την καταγωγή και η κούκλα σύντροφός του - Ποιος είναι ο 26χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης που έκανε περήφανη την Ελλάδα

Το πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου η οικογένειά του

Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες που πανηγύρισαν για τον Μίλτο Τεντόγλου βρίσκονταν φυσικά τα μέλη της οικογένειάς του. Οι στενοί του συγγενείς ταξίδεψαν στο Παρίσι για να τον στηρίξουν και να τον καμαρώσουν από κοντά.

Στο Παρίσι βρέθηκαν ο πατέρας του Γιώργος, η αδελφή του Κατερίνα, η μητέρα του Ιωάννα Παπαδημητρίου, ο παππούς του Μιλτιάδης - από τον οποίο πήρε το όνομά του και του έχει χαρακτηριστική αδυναμία - η γιαγιά του Σοφία και άλλοι συγγενείς. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Γιάννης Παπαζήσης. Όλοι τους πόζαραν για τον φακό, με τον παππού και τη γιαγιά να κλέβουν την παράσταση.

Όλοι φορούσαν ειδικά φτιαγμένα μπλουζάκια με το σύνθημα «Miltos was here», τα οποία φαίνεται πως έφεραν τύχη στον χρυσό αθλητή.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο προφίλ του Γιάννη Παπαζήση στο Facebook:

Οικογένεια Μίλτου Τεντόγλου
Οικογένεια Μίλτου Τεντόγλου
Μπλουζάκια Μίλτου Τεντόγλου
Μπλουζάκια Μίλτου Τεντόγλου

Οι δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

«Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό που κατάφερα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση. Κάτι μου έλειπε… Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στα 2 τελευταία άλματα. Ειδικά το 5ο που ήταν 8.31 ήταν πολύ μεγάλο αλλά πάτησα πολύ πίσω. Προσπάθησα και στο τελευταίο αλλά δεν μου βγήκε. Τέτοιος άνθρωπος είμαι και ήθελα το κάτι παραπάνω για μένα. Για να το ευχαριστηθώ εγώ», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό. Αλλά προσωπικό θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μια φορά τα 4 χρόνια… Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια πρωταθλήματα που δεν τα είχαν καταφέρει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο. Είπα στον προπονητή μου δεν ήμουν καλός, αλλά μου απάντησε: δεν πειράζει το πήραμε για δεύτερη φορά. Για μένα πάντα υπάρχει καλύτερο. Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική, οπότε ναι είμαι ικανοποιημένος», συνέχισε ο διπλός χρυσός ολυμπιονίκης.