Ελεονώρα Μελέτη – Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια, έμαθε πως είναι έγκυος: «Ακόμα φοβάμαι τη μητρότητα»

«Έβαλα τα κλάματα μέσα στο δωμάτιο ενός κυκλαδίτικου ξενοδοχείου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Πέρασαν 7 χρόνια από την ημέρα που η ζωή της άλλαξε οριστικά, όταν έμαθε πως περιμένει τη μονάκριβη κόρη της. Σήμερα η Ελεονώρα Μελέτη απολαμβάνει τις διακοπές της μαζί με την Αλεξάνδρα και, με αφορμή την επέτειο από την ημέρα που έμαθε πως είναι έγκυος, θέλησε να εξομολογηθεί τα συναισθήματα της.

Όπως ανέφερε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βρισκόταν σε νησί την ημέρα που έμαθε τα ευχάριστα και έβαλε τα κλάματα από χαρά, ανακούφιση, αλλά και άγχος. Την ίδια στιγμή η Ελεονώρα Μελέτη δηλώνει ευγνώμων για όσα έχει ζήσει έκτοτε στην αγκαλιά της κόρης της, καθώς και για όσα συνεχίζει να μαθαίνει στο πλευρό της.

Δείτε επίσης: Διάκριση για την Ελεονώρα Μελέτη: Με τριπλό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από σήμερα!

Η μακροσκελής ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη για τη μητρότητα

Η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε μια φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη της και τη συνόδευσε με ένα τρυφερό μακροσκελές μήνυμα.

«Πριν από 7 χρόνια σαν και σήμερα έμαθα ότι είμαι έγκυος. Μέσα στο δωμάτιο ενός κυκλαδίτικου ξενοδοχείου, με αυτή την ίδια θέα, που βλέπω τώρα. Τα κλάματα έβαλα. Κλάματα των οποίων τα δάκρυα έκρυβαν, το κάθε ένα από αυτά, από λίγο ή πολύ, συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, τρόμο, φόβο, άγχος, απορία, ενθουσιασμό, δισταγμό.

Δεν ήμουν από εκείνες τις γυναίκες που η μητρότητα ήταν όνειρο ή αυτοσκοπός τους. Η συνάντηση μας με τη μητρότητα ήταν ξαφνική, θα έλεγα μοιραία. Εκείνη το αποφάσισε για μένα. Αυτή με βρήκε. Αλλά μίλησε μέσα μου, από τη πρώτη στιγμή που αντίκρισα τις δυο μπλε γραμμούλες.

Της άνοιξα τη πόρτα να περάσει παρακολουθώντας την αποσβολωμένη να μπαίνει στη ζωή μου και να τακτοποιεί την εγκατάσταση της όπως ακριβώς θα έκανε ένας απρόσκλητος μουσαφίρης που ήρθε για να μείνει, χωρίς καν να ρωτήσει τον σπιτονοικοκύρη αν μπορεί. Και κάπως έτσι μαγικά ήταν σαν να μετατράπηκε η χρόνια αντίσταση που είχα για τη μητρότητα σε μια βαθιά επιθυμία.

Σαν να αντιστάθμιζα τόσα χρόνια την ανείπωτη, ενδόμυχη ανάγκη μου να συναντήσω τη κόρη μου, με μια επίμονη άρνηση γι’ αυτό το καρμικό γεγονός. Και μετά ήρθε το λουλούδι μου.

Αυτή η ολοκληρωμένη πολύπλευρη προσωπικότητα να ταράξει συθέμελα την ύπαρξη μου. Με όλα τα καλά, τα υπέροχα, τα δύσκολα, τα ακραία, τα πρωτόγνωρα, τα απρόοπτα κ τα αναμενόμενα της. Κι ενώ τη γνώρισα τη μητρότητα, ακόμα τη φοβάμαι. Ακριβώς επειδή κάθε μέρα τη μαθαίνω καλύτερα», έγραψε στα προσωπικά της social media η Ελεονώρα Μελέτη.