Λευτέρης Πετρούνιας: Ποιος είναι ο αθλητής που έγραψε ιστορία στο Παρίσι - Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος και η οικογένειά του

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Λευτέρης Πετρούνιας: Ποιος είναι ο αθλητής που έγραψε ιστορία στο Παρίσι - Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος και η οικογένειά του

Ο Λευτέρης Πετρούνιας την Κυριακή 4 Αυγούστου αγωνίστηκε για άλλη μία φορά στον τελικό των κρίκων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι και έγραψε ιστορία! Κατέκτησε την τρίτη θέση και ανέβηκε για τρίτη σερί φορά στο βάθρο, μετά την πρώτη θέση στο Ρίο και την τρίτη θέση στο Τόκιο. Οι κρίκοι, μάλιστα, ήταν το μοναδικό από τα έξι όργανα της ενόργανης ανδρών στο οποίο δεν είχε υπάρξει ποτέ αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του, μέχρι τώρα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος πανηγύρισε και από την συγκίνησή του για την κατάκτησή του ξέσπασε σε κλάματα. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση, την οποία είχε να δει περίπου 20 μέρες, όπως και τις κόρες του, έτρεξε να τον αγκαλιάσει, "λύγισε" κανονικά, όπως και εκείνη.

«Με συγχωρείτε για όλο αυτό, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω την οικογένειά μου μετά από είκοσι μέρες», δήλωσε ο ολυμπιονίκης στην κάμερα για την τρυφερή αυτή στιγμή με την καλή του.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε και η απονομή του 33χρονου πρωταθλητής, ο οποίος με την εξαιρετική εμφάνισή του συγκέντρωσε 15,100 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,800), την υψηλότερη επίδοσή του σε επίσημο αγώνα μέσα στη χρονιά.

Η μητέρα των δύο παιδιών του στη συνέχεια ανέφερε στις κάμερες με την σειρά της: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Κάθε αγώνας είναι έντονος και δύσκολος, αυτός όμως, ήταν ακόμη περισσότερο γιατί ήταν για την Ολυμπιάδα και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. Το ήθελε πάρα πολύ και μετά από πάρα πολλές δυσκολίες, τα κατάφερε. Είναι σπουδαίος.

Τα παιδιά μας είναι η δύναμή του, το στήριγμά του και πριν αγωνιστεί του φώναξα “κάντο για τα κορίτσια μας”. Το βάθρο είναι το αποτέλεσμα. Η δική μου συγκίνηση είναι λίγο πριν βγει. Τον είδα ότι βγήκε με την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που έχει ο Λευτέρης και ότι και να κάνει είναι σπουδαίο. Αυτό που είδατε είναι το αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς που κάνουν με την ομάδα του. Δεν χρειάζεται να σας πω τι είπαμε μετά τη νίκη του, τα μάτια μιλάνε. Ξέρει τι έχει περάσει, ξέρουμε τι έχουμε περάσει για να φτάσει εδώ».

Δείτε επίσης: Τα κλάματα της κόρης του μόλις τον είδε στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Η αντίδραση της Μιλλούση με τις μικρές μπροστά από την τηλεόραση

Φυσικά, όλοι τον αποθέωσαν στα social media και πρώτος από όλους ο κουμπάρος του και νονός της κόρης του, Σοφίας, Χρήστος Μάστορας. «Λευτέρης Πετρούνιας ΤΡΕΙΣ φορές Ολυμπιονίκης Paris-Tokyo-Rio. Είσαι η ΙΣΤΟΡΙΑ του Ελληνικού αθλητισμού αδερφέ μου. Είμαι περήφανος φίλος σου. Βασιλική μου μια τεράστια αγκαλιά από όλους μας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Τόσο περήφανη που μοιράζομαι αυτή τη συναισθηματική, ιστορική στιγμή με έναν τόσο αξιόλογο αθλητή, άνθρωπο και θρύλο. Βλέποντας τον Λευτέρη Πετρούνια να κερδίζει το 3ο Ολυμπιακό του Μετάλλιο: Πράγματι «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»/ Συγχαρητήρια!», σημείωσε με την σειρά της η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί του μετά τον αγώνα και την απονομή του.


Ποιος είναι όμως, ο χάλκινος ολυμπιονίκης;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου 1990. Στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γι' αυτό και οι συμμαθητές του τον είχαν αναδείξει πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ο ίδιος έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και στην εκτόνωση.

Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο, αλλά το 2005, σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008. Κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το πατινάζ. «Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Το 2009 ήρθε η πρώτη του κατάκτηση, κερδίζοντας μετάλλιο για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γλασκώβη. Έκτοτε η πορεία του έφερε μόνο νίκες.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, τον Ιούλιο του 2019 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την Βασιλική Μιλλούση και μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Σοφία που γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου και την Ελένη που γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε επίσης: «Ήταν μια δοκιμασία και για τη σχέση μας το πώς θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα με δύο μωρά» - Όλη η αλήθεια για τον γάμο της Μιλλούση με τον Πετρούνια