Μαρία Σάκκαρη: Αποχώρησε απογοητευμένη από το Ολυμπιακό χωριό - «Οι τελευταίες ώρες δεν είναι πολύ ευχάριστες»

Οι δηλώσεις της στην κάμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Μαρία Σάκκαρη αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν πριν από λίγες ημέρες αποκλείστηκε στην φάση των 16 του απλού γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά τένις. Η Ελληνίδα τενίστρια απογοητευμένη από την κατάληξη αποχώρησε απογοητευμένη από το Ολυμπιακό χωριό.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι, μίλησε κάμερα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και περιέγραψε τα συναισθήματα της. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Σίγουρα είναι δύσκολο να φεύγω τόσο νωρίς από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες. Ήθελα να μείνω μέχρι το τέλος. Οι τελευταίες ώρες δεν είναι πολύ ευχάριστες και εύκολες, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και ευτυχώς στο τένις έχουμε ευκαιρίες συνέχεια, γιατί έχουμε αγώνες όλη τη χρονιά. Αλλά Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη.

Δείτε επίσης: Στο γήπεδο για χατίρι της Σάκκαρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα - Τι έκαναν όταν τους έδειξε η κάμερα


Η Μαρία Σάκκαρη (Αθήνα, 1995) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, που έχει φτάσει μέχρι και το νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. Θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών. Αγωνίστηκε δύο φορές σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ διοργάνωσης, συγκεκριμένα στο Ρολάν Γκαρός και στο Αμερικανικό Όπεν το 2021, και επίσης έχει αγωνιστεί εννέα φορές σε τελικούς τουρνουά της WTA, έχοντας κερδίσει δύο τίτλους, στο Μαρόκο το 2019 και στη Γουαδαλαχάρα το 2023.

Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη της WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 3 (21/3/2022)[21] και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά, αντίστοιχα.

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το 'παρών' σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά: 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά: 2017),του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά: 2017).

Το 2018 έφτασε στον πρώτο WTA τελικό της καριέρας της στο San Jose Classic αλλά έχασε από την Mihaela Buzărnescu.

Το 2019 κέρδισε τον πρώτο της τίτλο WTA κερδίζοντας το Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem στο Μαρόκο.