Γιώργος Πιλίδης - Ξεσπά για τη διαφυλική πυγμάχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα;»

«Ντροπή μας! Αίσχος!»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο αγώνας της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα στην Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία και την Άντζελα Καρίνι από την Ιταλία. Ο Γιώργος Πιλίδης πήρε θέση στα όσα διαδραματίστηκαν, ξεκάθαρα εναντίον της Αλγερινής πυγμάχου, αλλά και της Ολυμπιακής Επιτροπής που της επέτρεψε να αγωνιστεί, τελειώνοντας τον πρόσφατο αγώνα της σε 46 δευτερόλεπτα...

Ο αθλητής της πάλης χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της, ενώ τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος είναι καρναβάλι. Ο Γιώργος Πιλίδης έκανε επίσης λόγο για «ντροπή» και «αίσχος» από πλευράς των διοργανωτών.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με Αλγερινή intersex πυγμάχο – Η Ιταλίδα αντίπαλός της έβαλε τα κλάματα στα 46 δευτερόλεπτα

Το ξέσπασμα του Γιώργου Πιλίδη

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα… επειδή ένας άνδρας θέλει να αυτοπροσδιοριστεί γυναίκα, του επιτρέπουν να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών. Για ποια ίσα δικαιώματα μας μιλάτε εσείς εκεί στα κανάλια; Τι έχετε να πείτε για αυτό; Για πόσο καιρό ακόμα εμείς οι φυσιολογικοί θα καθόμαστε να ανεχόμαστε αυτή την αηδία; Όσο για το ολυμπιακό ιδεώδες; Απλά δεν υπάρχει φέτος. Ένα καρναβάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες», αναφέρει ο Γιώργος Πιλίδης.

Γιώργος Πιλίδης story

«Αυτή την Ολυμπιάδα θέλουμε; Ντροπή μας... Η Ιταλίδα πυγμάχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα της με την τρανς αθλήτρια από την Αλγερία για να διαφυλάξει τη σωματική της ακεραιότητα. Αίσχος», συμπληρώνει μέσα απ' τα προσωπικά του social media ο Γιώργος Πιλίδης

Γιώργος Πιλίδης story

Τι ισχύει για τη διαφυλική πυγμάχο

Λανθασμένα ο Γιώργος Πιλίδης την αναφέρει ως trans (διεμφυλική), καθώς γεννήθηκε γυναίκα, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι έχει και αντρικά χρωμοσώματα, με αυτή τη διαφοροποίηση να τη χαρακτηρίζει διαφυλική (intersex). Τα διαφυλικά άτομα μπορούν να επιλέξουν με ποιο απ' τα δύο φύλα θέλουν να προσδιορίζονται.

Παρόλα αυτά η Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία που αγωνίζεται στα 66 κιλά στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57 κιλά, είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) στο Νέο Δελχί, ωστόσο η ΔΟΕ (Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) είχε αντίθετη άποψη. Και αυτό διότι οι κανονισμοί της είναι πιο χαλαρή, με αποτέλεσμα οι δυο αθλήτριες να μπορούν να αγωνιστούν χωρίς πρόβλημα.