Μίλτος Καρατζάς: «Καλά έκανε η Πάολα και ερμήνευσε Μικρούτσικο, απαράδεκτο που όλοι γκρίνιαζαν»

Το σχόλιό του για τη Βανδή, τον Καρρά και τον Μάστορα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μίλτος Καρατζάς: «Καλά έκανε η Πάολα και ερμήνευσε Μικρούτσικο, απαράδεκτο που όλοι γκρίνιαζαν»

Ο Μίλτος Καρατζάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Summer's Cool και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Μαύρου. Ο μουσικός παραγωγός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τραπ και τους νέους τραγουδιστές, υπερασπίστηκε την Πάολα μετά τον πρόσφατο σάλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά της, ενώ αναφέρθηκε στη σχέση του με τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά.

«Πάντα η ελληνική μουσική ήταν χωρισμένη σε στρατόπεδα. Εγώ απορρίπτω το τραπ, είναι κάτι που δεν με αγγίζει, ίσως λόγω της ηλικίας μου, αλλά και γενικά δεν με κάνει να νιώθω περήφανος. Υπάρχουν πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες και στον χώρο του έντεχνου, ποπ κλπ., που αρέσουν στη νεολαία, υπάρχουν και πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές, αυτά που δεν υπάρχουν δυστυχώς σε ποσότητα και ποιότητα, όπως στο παρελθόν, είναι τα τραγούδια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πολύ δύσκολα τραγούδια που κάνουν επιτυχία τα τελευταία 5-10 χρόνια θα γίνουν κλασικά και θα ακούγονται, όπως ακούμε τραγούδια του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου και του Πλέσσα», δήλωσε αρχικά ο Μίλτος Καρατζάς.

Ο Μίλτος Καρατζάς για Βανδή, Μάστορα και Καρρά

Δέσποινα Βανδή
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στη συνέχεια απάντησε για την άρνηση της Δέσποινας Βανδή να εμφανιστεί στο Τσεσμέ. «Μου έκανε εντύπωση που η Δέσποινα πήρε αυτήν την πολύ δυναμική απόφαση. Εγώ της λέω κατ' αρχάς ένα μπράβο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε δίκιο. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μην πάει, επειδή ήταν στην Τουρκία, αλλά αν ήξερε ότι είναι κάτι σαν εθνική εορτή, και πήγαινε, εκεί μπορεί να έκανε λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Καρατζάς.

Χρήστος Μάστορας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Όσον αφορά την ταινία τον Χρήστο Μάστορα που υποδύεται τον Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία για τη ζωή του, ο Μίλτος Καρατζάς τόνισε πως δεν παίζει ρόλο μόνο η φωνή: «Ομολογώ ότι ήταν μια μεγάλη έκπληξη, το γεγονός ότι τον Στέλιο Καζαντζίδη τον έκανε ένας άνθρωπος που εγώ τον λατρεύω και υποκλίνομαι για τη δουλειά του. Μου φάνηκε σαν να πήραν έναν ποδοσφαιριστή και του είπαν "έλα παίξε στον ρόλο ενός μπασκετμπολίστα". Ο Καζαντζίδης δεν είναι μόνο η καλή του φωνή, είναι και η ψυχή με την οποία λέει τα τραγούδια, είναι και ο τρόπος της ζωής του».

Βασίλης Καρράς
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί η βιογραφία του Βασίλη Καρρά. Ο Μίλτος Καρατζάς θυμάται με αγάπη τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή: «Τη βιογραφία του την έχω ζήσει, όχι την έχω διαβάσει. Ήταν ένας χρυσός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που πραγματικά βοήθησε πάρα πολλούς νέους τραγουδιστές και μουσικούς στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι όλοι αυτοί, οι πολλοί καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού που προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, αν δεν υπήρχε ο Καρράς δεν θα υπήρχαν. Την ημέρα πριν πεθάνει τον σκεφτόμουν πάρα πολύ, χωρίς να ξέρω αν είναι καλά ή όχι στο νοσοκομείο. Ανέβασα στο Instagram μια φωτογραφία μαζί του και την επόμενη μέρα μαθαίνω τι είχε γίνει και με χτύπησε κατακούτελα. Έκλαψα πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη απώλεια».

Πάολα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Κλείνοντας, ο Μίλτος Καρατζάς απάντησε για την Πάολα και τον σάλο που προκλήθηκε με την ερμηνεία της σε τραγούδι του Μικρούτσικου: «Πολύ καλά έκανε. Βγήκαν όλοι και φωνάζουν... Είναι δημοκρατία, αφού δεν βλάπτει γιατί να μην το κάνει. Ίσα-ίσα έδειξε ότι το εκτιμάει αυτό το πράγμα. Έχει καταπληκτική φωνή και το θεωρώ απαράδεκτο που όλοι γκρίνιαζαν και φώναζαν».