Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – «Λύγισε» η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία

Τι δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – «Λύγισε» η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία

Όλα για όλα στο παιχνίδι με την Αυστραλία για την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της κόντρα στον «κακό δαίμονά» της, την Ισπανία, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Έλληνες διεθνείς ηττήθηκαν ξανά με 7 πόντους (84-77), όπως στο πρώτο ματς ενάντια στον Καναδά (86-79), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική ομάδα, καθώς έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διαρκές προβάδισμα. Κάπου εκεί, ωστόσο, οι Ισπανοί άρχισαν να παίρνουν προβάδισμα με χαρακτηριστική ευστοχία απ' τη γραμμή των τριών πόντων, ενώ σε κάποιο σημείο έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με +16.

Δείτε επίσης: Δώρα Γκουντούρα: Ποια είναι η ξιφομάχος που έκανε χαμό στα social media με τον άδικο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρά την αντεπίθεση, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ δεν τα κατάφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι Έλληνες αντεπιτέθηκαν, «ροκανίζοντας» τη διαφορά στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο και φτάνοντας στον πόντο. Αλλά λίγο η διαιτησία, λίγο η αστοχία στα τρίποντα των τελευταίων λεπτών και λίγο η ψυχραιμία των Ισπανών κόστισαν στην Εθνική ομάδα, που είδε τη διαφορά να ανοίγει ξανά προς το τέλος του αγώνα. Πλέον ελπίζουμε να κερδίσει ο Καναδάς την Αυστραλία, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης η «επίσημη αγαπημένη» στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Κάναμε χωρίς λόγο βοήθειες, ανοίξαμε το τρίποντό τους. Έτσι είναι το μπάσκετ, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα μας στο τελευταίο παιχνίδι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα.