Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Ο Στέφανος Ντούσκος δηλώνει μετά την πρόκρισή του: «Το μετάλλιο είναι ο στόχος»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο είναι αποφασισμένος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Ο Στέφανος Ντούσκος δηλώνει μετά την πρόκρισή του: «Το μετάλλιο είναι ο στόχος»

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, και κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του μονού σκιφ ανδρών με χαρακτηριστική άνεση. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στην τρίτη προημιτελική σειρά.

Όπως δήλωσε στον απόηχο του αγώνα, μπορεί να αγωνιστεί και με βροχή, όπως έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, και με καύσωνα. Ο Στέφανος Ντούσκος τόνισε πως υπήρχαν δυσκολίες, ωστόσο θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή ζέστη σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα οι συνθήκες δεν μας βοηθάνε πολλές φορές, όταν είναι τόσο κάλμα, αλλά εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Στέφανος Ντούσκος.

Δείτε επίσης: Στέφανος Ντούσκος: Η ηλικία, η καταγωγή και η καλλονή σύντροφος του χρυσού Ολυμπιονίκη - Ποιος είναι ο κωπηλάτης που έγραψε ιστορία το 2020 στο Τόκιο

Σχετικά με τις συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει στις επόμενες φάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωταθλητής του σκιφ τόνισε: «Σήμερα μπορώ να πω ότι έκανα καλή κούρσα, απλά από τα 1000 μέχρι τα 1500 μέτρα κάποιο κυματισμό από τα καταμαράν, ο οποίος αυξομείωνε τη δύναμή μου, όποτε έχασα λίγο τον ρυθμό. Προσπαθούσα να τον ξαναβρώ, ήταν λίγο δύσκολο, γι’ αυτό και ο Κροάτης από την άλλη διαδρομή πέρασε. Εντάξει, ο Ολλανδός ξέρω ότι είναι πολύ δυνατός, αλλά ελπίζω στα ημιτελικά να μην έχω κανένα πρόβλημα και να πάνε όλα καλά».

«Ένιωθα καλά, ένιωθα εντάξει. Η κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Ένιωθα καλύτερα από την πρώτη κούρσα. Ελπίζω ότι και τώρα, στα ημιτελικά, ο οργανισμός μου θα δώσει ακόμα περισσότερο. Κάνουμε και μια συγκράτηση δυνάμεων. Τα ημιτελικά είναι σαν τον τελικό γιατί όλοι θέλουν να προκριθούν, οπότε εκεί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πολύ καλά για να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε συνθήκη», συμπλήρωσε ο Στέφανος Ντούσκος.

«Το μετάλλιο είναι ο στόχος, αλλά πηγαίνουμε βήμα βήμα. Όλα στον αθλητισμό είναι απρόβλεπτα. Σίγουρα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, ελπίζω και το σώμα μου να ανταποκριθεί όπως θέλω και μπορώ. Στον τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Στον ημιτελικό θα είναι σκληρή η κούρσα, ελπίζω να ανταποκριθώ», κατέληξε στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Στέφανος Ντούσκος.