Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» εύκολα και πέρασε στους 16

Έδειξε ανωτερότητα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» εύκολα και πέρασε στους 16

Τελείως διαφορετικός, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς. Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς, επικρατώντας με 2-1 σετ, αλλά σήμερα ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στο σημερινό αντίπαλό του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-2) του αντιπάλου του και πέρασε με άνεση στους 16. Εκεί θα βρει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αργεντινό, Σεμπάστιαν Μπάες (που αποτελεί και φαβορί) και στον Λιβανέζο, Μπέντζαμιν Χασάν.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το toilet break με βοήθησε να δω το παιχνίδι με άλλη ματιά»

Δεν άφησε περιθώρια σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στο παιχνίδι με τον Έβανς ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε την παραμικρή υπόνοια στον αντίπαλό του να πιστέψει ότι θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος και απέδειξε ότι όταν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Θυμίζουμε ότι ο τενίστας είχε εμφανιστεί προβληματισμένος μετά τον πρώτο του αγώνα. «Ένιωσα ότι στην αρχή του αγώνα μπήκα περισσότερο νευρικός από ό,τι έχω συνηθίσει. Είχα την αίσθηση στον αγώνα ότι η μπάλα μου δεν ήταν τόσο βαριά όσο συνήθως και χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω πόντους. Ήταν πολύ διαφορετικό από ό,τι θυμόμουν στο Roland Garros και διατηρούσε άλλη ποιότητα, σκεφτόμουν ότι φεύγει πιο αργά από τη ρακέτα μου, δεν έχει αυτή την ισχύ που ψάχνω και ήταν πολύ αγχωτικό όλο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη χθεσινή νίκη του.