Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαρωτική η Μαρία Σάκκαρη, διέλυσε την αντίπαλό της και προκρίθηκε στους «16»

Εύκολη νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαρωτική η Μαρία Σάκκαρη, διέλυσε την αντίπαλό της και προκρίθηκε στους «16»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την υπεροχή της ούτε στον σημερινό αγώνα και προκρίθηκε στις «16» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι. Συγκεκριμένα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, επικράτησε της Κινέζας Γιουάν Γιου με 6-2 και 6-1 στα σετ.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Μαρία Σάκκαρη προκρίνεται στις 16 καλύτερες αθλήτριες, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Μετά τη χθεσινή νίκη απέναντι στην Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς σε 58 λεπτά (6-0, 6-1), η Σάκκαρη ήταν και σήμερα εντυπωσιακή, απέναντι σε μια αθλήτρια επί της οποίας μετρά, πλέον, τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο γήπεδο για χατίρι της Σάκκαρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα - Τι έκαναν όταν τους έδειξε η κάμερα

Πώς έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μαρία Σάκκαρη, καθώς έκανε δύο break και έφτασε στο 4-1, με το αποτέλεσμα να φαίνεται από την αρχή. Η Ελληνίδα τενίστρια συνέχεια με φρενήρη ρυθμό και ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, για να προηγηθεί με 2-0.

Η Γιουάν Γιου απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 2-1, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο game που πήρε, με την Μαρία Σάκκαρη να απαντάει με τέσσερα συνεχόμενα games, φτάνοντας στο 6-1 και την πρόκριση με σχετική άνεση. Στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ, η οποία με τη σειρά της απέκλεισε Κλάρα Μπουρέλ με 7-6(3), 6-2.