Μίκης Θεοδωράκης: Ο εγγονός του ψήνει καφέδες για να ζήσει - Μεροκάματο αξιοπρέπειας στο κέντρο της Αθήνας

Ο γιος της Μαργαρίτας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης εργάζεται σε γνωστό take away coffee στο κέντρο της Αθήνας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που μέχρι πρότινος έπεφταν πάνω του που τραγουδούσε σε συναυλίες και αφιερώματα τα μεγάλα τραγούδια του διάσημου παππού του.

"Μεροκάματο αξιοπρέπειας στο κέντρο της Αθήνας για τον Άγγελο Θεοδωράκη - Παπαγγελή"

Ο γιος της Μαργαρίτας ήταν η μεγάλη λατρεία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος τον οποίο εξυμνούσε το ταλέντο του. Εδώ και μερικούς μήνες λοιπόν, έπιασε δουλειά σε καφέ ψήνοντας καφέδες, ως παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους της εποχής μας.

Δεν δίστασε να αλλάξει επάγγελμα για την καθημερινή επιβίωση του ίδιου και της οικογένειας του - είναι πατέρας δυο παιδιών - και το βαριάς κληρονομιάς του επιθέτου του να μην μπει τροχοπέδη για το μέλλον του.

Ο Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης, είναι και το πιο γνωστό από τα τέσσερα παιδιά της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη (δείτε εικόνες από το μνημόσυνο του) που απέκτησε από τον σπουδαίο κιθαρίστα και ενορχηστρωτή, Δημήτρη Παπαγγελίδη. Ο νεαρός μουσικός από πολύ μικρός βρισκόταν στα βήματα του διάσημου παππού του. Και αυτό γιατί ο ίδιος ήταν λάτρης της μουσικής του και της ιστορίας του. Μάλιστα, το 2021 κυκλοφόρησε και τον πρώτου του δίσκο.

Την ίδια χρονιά μάλιστα βρέθηκε να είναι ένας από του επίσημους τραγουδιστές των συναυλιών του και του μουσικού έργου του παππού του, κάνοντας πολλούς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο να συγκινούνται στο άκουσμα του ονόματος του, γράφει η Espresso.

Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης

Ο Μίκης Θεοδωράκης στις 26 Φεβρουαρίου 2019,ς νοσηλεύτηκε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και στις 8 Μαρτίου χειρουργήθηκε, όπου και του τοποθετήθηκε βηματοδότης. Έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών στο σπίτι του στην Αθήνα, από καρδιακή ανακοπή.

Η σορός του εκτέθηκε σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και στη συνέχεια ταξίδεψε με πλοίο στα Χανιά και τελικό προορισμό την κωμόπολη Γαλατάς, τόπο καταγωγής του.Με απόφαση της κυβέρνησης από τις 2 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ, με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να αποδοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε οδό της πρωτεύουσας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.