Στέφανος Ντούσκος: Η ηλικία, η καταγωγή και η καλλονή σύντροφος του χρυσού Ολυμπιονίκη - Ποιος είναι ο κωπηλάτης που έγραψε ιστορία το 2020 στο Τόκιο

Πέρασε ήδη στην επόμενη φάση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Στέφανος Ντούσκος
Instagram / Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος συμμετέχει για άλλη μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήδη πραγματοποίησε τον πρώτο του αγώνα, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Κέρδισε την πρόκριση στον προημιτελικό του μονού σκιφ, τερματίζοντας δεύτερος στην 1η προκριματική σειρά, ολοκληρώνοντας την διαδρομή των δύο χιλιομέτρων σε 7 λεπτά, ένα δευτερόλεπτο και 79 εκατοστά. Στόχος του, φυσικά, είναι να καταφέρει να κατακτήσει άλλο ένα μετάλλιο για την συλλογή του και την χώρα!

Ποιος είναι, όμως, ο Στέφανος Ντούσκος;

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997, στα Ιωάννινα και έγινε ευρέως γνωστός στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, όπου συμμετείχε μαζί με την ελληνική ομάδα στο αγώνισμα των ελαφρών τετράκοπων σκιφ, κατακτώντας την 6η θέση. Από εκεί ξεκίνησε μία ανοδική πορεία, με τον ίδιο να συμμετέχει και στους Μεσογειακούς Αγώνες δύο χρόνια αργότερα, το 2018, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του στην μέχρι τώρα πορεία του, όμως, είναι η κατάκτησή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο το 2020 όπου στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στο μονό σκιφ με νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Αυτή η μεγάλη διάκρισή του, μάλιστα, αντιπροσωπεύει το 4ο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Πριν από λίγους μήνες, στις 16 Απριλίου συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Στέφανος Ντούσκος - «Για να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια»

Ας πάμε, ωστόσο, και στην προσωπική του ζωή... Ο 27χρονος, εδώ και πολλά χρόνια, είναι σε σχέση με την Ευαγγελία Αναστασιάδου, η οποία τον στηρίζει σε κάθε του βήμα και πανηγυρίζει για κάθε του νίκη δημόσια, μέσα από τα social media της.

«Η πρώτη γνωριμία έγινε όταν η Ευαγγελία ήταν πιο μικρή και είχε έρθει εδώ στην εθνική ομάδα και κάπως έτσι, σιγά σιγά γνωριστήκαμε», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν για εκείνη. Ασχολείται και εκείνη με την κωπηλασία και το 2022 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, ενώ έχει στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2023, αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φέτος συμμετέχει και εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα social media έχουν μοιραστεί διάφορες στιγμές τους.