Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ποια είναι η αθλήτρια που θα κρατήσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Η ηλικία, ο σύζυγος και το... τσιπουράδικο

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για εκείνη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Instagram / Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα κρατήσει απόψε, Παρασκευή 26 Ιουλίου, την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μόλις την παρέλαβε, ευχαρίστησε τον κ. Καπράλο. «Δεν ήμουν ποτέ σε Τελετή Έναρξης, παρότι αυτή είναι η τρίτη μου Ολυμπιάδα, και είμαι πολύ χαρούμενη που στο Παρίσι θα είμαι Σημαιοφόρος. Είναι τεράστια τιμή και νιώθω πολύ συγκινημένη και ενθουσιασμένη».

Είναι μία από τις πιο σπουδαίες αθλήτριες, αλλά και προσωπικότητες, κι αυτό γιατί κατάφερε σε ηλικία 38 ετών να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Ποια είναι, όμως, εκτός του αγωνιστικού χώρου;

Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, στις 21 Μαρτίου 1984, σήμερα είναι 40 ετών, και μεγάλωσε στην Αταλάντη. Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον αθλητισμό, καθώς ξεκίνησε ρυθμική γυμναστική. Όταν, όμως, στα 8 της, οι γονείς της αποφάσισαν να επιστρέψουν με τις τρεις αδερφές της στην Καρδίτσα, για να ανοίξουν το τσιπουράδικο στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα, η ίδια σταμάτησε την ρυθμική και έπιασε την Κολύμβηση, όμως δεν την συνέχισε για πολύ.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε να ασχολείται με το αγώνισμα του βάδην, κυρίως σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων και η πρώτη της επιτυχία ήταν η κατάκτηση της 8ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.

Πήρε πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας από τη Σχολή ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, το 2009 και το 2022 ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της στην «Οργάνωση & Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρία».

Το 2003 σταμάτησε για πρώτη φορά τον αθλητισμό για να δημιουργήσει οικογένεια. Σύζυγός της είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, με τον οποίο ζει μόνιμα στην Καρδίτσα, με εξαίρεση την τελευταία διετία, όπου πηγαινοέρχεται στην Αυστραλία.

Δείτε επίσης: «Θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου...» - Συγκινεί η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το μεγαλύτερο όνειρό της