Κηδεύτηκε θρυλική Ελληνίδα τραγουδίστρια με παρουσία 20 ατόμων - Κανείς δεν έστειλε στεφάνι

"Λύγισε" η καλύτερή της φίλη πάνω από το φέρετρο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή μία θρυλική λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Κινέτα, μόνη της, έχοντας δίπλα της μόνο τον σκύλο της, ο οποίος με τις κραυγές του κατάφερε να ειδοποιήσει τους γείτονες, οι οποίοι την εντόπισαν νεκρή λίγα μέτρα μακριά από την αυλή της (δείτε εδώ την συγκινητική ιστορία με τον κατοικίδιό της).

Ο λόγος για την Βούλα Γκίκα, η οποία ήταν 91 ετών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η ίδια κηδεύτηκε, μάλιστα, στο Κοιμητήριο των Μεγάρων, με λίγα πρόσωπα να την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως δεν είχε σταλεί κανένα στεφάνι προς τιμήν της.

Ποιοι βρέθηκαν στην κηδεία της Βούλας Γκίκα

Παρόντες ήταν η πολύ καλή της φίλη και κόρη του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της και ξέσπασε σε δάκρυα, η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη, ο μαέστρος Δημήτρης Καπιλίδης, ο τραγουδιστής Μανώλης Τοπάλης, όπως και οι αδερφές Κιοσκέρογλου.

Το τελευταίο "αντίο" της είπε και η αγαπημένη της ανιψιά, την οποία είχε βαφτίσει και μαζί της είχε καθημερινή επαφή. Ανατριχιαστική ήταν η στιγμή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που το φέρετρο βγήκε από τον ιερό ναό και η Μαίρη Κιοσκέρογλου, κρατώντας την κιθάρα της στα χέρια της άρχισε να παίζει το τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία», το οποίο είχε ερμηνεύσει η εκλιπούσα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η ερμηνεία της Νάντιας Καραγιάννη και της Σοφίας Κιοσκέρογλου "τσάκισε κόκαλα" και όλοι "λύγισαν".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βούλα Γκίκα γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1933 στον Πειραιά και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία στην ηλικία των 18, έχοντας καταφέρει να συνεργαστεί με "μεγάλους" λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης και ο Πάνος Γαβαλάς. Σύζυγός της ήταν ο λαϊκός συνθέτης Νίκος Καρανικόλας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πολλά χρόνια πριν, το 2003.