Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης: Σάλος με το bullying σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη - Τα κλάματα μέσα στη Βουλή

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, στην οποία ακούγεται να λέει: «Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού ξέσπασε σε κλάματα για την απαξιωτική συμπεριφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και αμέσως απολογήθηκε στην συνεργάτιδα του Υπουργού Υγείας. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», της είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Πανικός στη Βουλή - Πιάστηκαν στα χέρια Γεωργιάδης και Πολάκης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη

Φυσικά η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ο ίδιος τέθηκε εκτός κόμματος λίγο αργότερα, με την εξής ανακοίνωση: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».

Δείτε επίσης: Δανάη Μπάρκα: «Θα έπρεπε να ντρέπεται πολύ περισσότερο ο ίδιος με πράγματα που έχει κάνει στην πολιτική...» - "Καταπέλτης" κατά του Παύλου Πολάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις σημειώθηκε το περιστατικό επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε στην εξής ανάρτηση:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr
θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».