Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μη σε σκέφτομαι» - Συγκινεί με το κλειστό τρισάγιο για την μητέρα του, Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η φωτογραφία που δημοσίευσε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Πέρασαν 28 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από την ζωή η Αλίκη Βουγιουκλάκη και βύθισε στην θλίψη το πανελλήνιο. Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, η σπουδαία σταρ πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες).

Ακολούθησε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 25 Ιουλίου 1996 εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος. Ο τάφος της βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, τον οποίο συχνά επισκέπτονται οι θαυμαστές της.

Χθες Δευτέρα 22/7 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο εις μνήμην της όπου έδωσαν το παρών πολλά γνωστά ονόματα που συνεργάστηκαν μαζί της και την αγάπησαν. Μεταξύ άλλων ο αδερφός της ηθοποιού, Αντώνη Βουγιουκλάκης και η νύφη της και χήρα του δεύτερου αδερφού της, Τάκη Βουγιουκλάκη - δείτε φωτογραφίες.

Η ανάρτηση του γιου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννη Παπαμιχαήλ

Ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί με το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Instagram, αποκαλύπτοντας το τρισάγιο που έκανε σε κλειστό κύκλο.

«1996-2024. 28 χρόνια πέρασαν από τη μέρα που έφυγες από κοντά μας. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μη σε σκέφτομαι. Κανείς δε σε ξέχασε, συνεχίζεις να μεγαλώνεις γενιές με τις ταινίες σου και τα παιδάκια που πάντα τόσο αγαπούσες σε βλέπουν και σε θαυμάζουν! Το τρισάγιο έγινε την Κυριακή σε κλειστό κύκλο με τη γυναίκα μου Ελένη τους καλούς μου φίλους Νίκο και Κώστα καθώς και τον φίλο της Αλίκης υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα», έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησης.

Γιάννης Παπαμιχαήλ Αλίκη Βουγιουκλάκη