Ειρήνη Κουρούβανη: Την παρέσυρε αμάξι στην Πατησίων και την εγκατέλειψε - Ποια είναι η πρωταθλήτρια ΑμεΑ που κινδύνευσε στην άσφαλτο

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ειρήνη Κουρούβανη: Την παρέσυρε αμάξι στην Πατησίων και την εγκατέλειψε - Ποια είναι η πρωταθλήτρια ΑμεΑ που κινδύνευσε στην άσφαλτο

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως η πρωταθλήτρια σε αγωνίσματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, Ειρήνη Κουρούβανη, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα καθώς βρισκόταν επί της Πατησίων με το αναπηρικό της αμαξίδιο και ο οδηγός του οχήματος την εγκατέλειψε, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον άντρα που οδηγούσε το όχημα λίγο αργότερα, και έτσι τον συνέλαβαν από σταθμό Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Επτανήσου στην Κυψέλη.

Έχει καταγωγή από τη Γεωργία και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, καθώς κατά το αλκοτέστ που του έγινε, διαπιστώθηκε πως οι τιμές αλκοόλ στο αίμα του κατά την πρώτη μέτρηση ήταν 0,75 mg/lt και 0,74 mg/lt κατά τη δεύτερη.

Δείτε επίσης: «Βρέθηκα να κάνω κωλοτούμπες πάνω από ένα αμάξι και να σκάω με το κεφάλι στην άσφαλτο» - Οι πρώτες δηλώσεις του Ηλία Βρεττού μετά το τροχαίο με τη μηχανή

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το τροχαίο με την Ειρήνη Κουρούβανη

«Συνελήφθη 36χρονος οδηγός αυτοκινήτου που παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος.

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες χθες (21-7-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κινούμενος στην οδό Πατησίων, παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο (με κινητήρα), η οποία βρίσκονταν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και την εγκατέλειψε τραυματισμένη, διαφεύγοντας από τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα με εγκατάλειψη του υπαίτιου οδηγού, προέβησαν σε αδιάκοπες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου τελικά εντοπίστηκε, μετά από λίγο, ο εμπλεκόμενος οδηγός, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στη Λιβύη: Αυτά είναι τα δύο Ελληνόπουλα αδέρφια που σκοτώθηκαν - Η μία είχε παντρευτεί πριν 7 ημέρες

Η Ειρήνη Κουρούβανη γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ηλείας, με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αρθρογρίπωση, η οποία προκαλεί δυσκαμψία και λέπτυνση των άκρων. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκεται σε αναπηρικό καροστάκι. Τίποτα, όμως, δεν στάθηκε πραγματικά εμπόδιο για εκείνη, αφού μόλις τελείωσε το σχολείο βρέθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών.

Εκείνα τα χρόνια ένας φίλος την οδήγησε στο ΟΑΚΑ όπου διεξάγονταν αγώνες με αμαξίδια και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό. Από το 1988 έως το 2000 απέσπασε 15 χρυσά, 8 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες και έπειτα έβαλε στη ζωή της και την άρση βαρών.

Βρέθηκε στην Εθνική Ομάδα, συμμετείχε σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνοντας έως και την 3η θέση, ενώ παράλληλα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τον χορό. Το 2008, μάλιστα, ξεκίνησε και ιστιοπλοΐα και λίγο διάστημα αργότερα ξεκίνησε και τις καταδύσεις.