Κιμ Καρντάσιαν: Δύσκολες ώρες για τον γιο της - Η ασθένεια από την οποία πάσχει

«Θα κάνω τα πάντα για να το φτιάξω»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@kimkardashian
Instagram/@kimkardashian

Σε μια πολύ προσωπική αποκάλυψη προέβη σε πρόσφατη συνέντευξή της, στο podcast «She MD», η Κιμ Καρντάσιαν, δηλώνοντας για πρώτη φορά πως ο γιος της, πάσχει από λεύκη, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερες λεπτομέρειες ή ακόμα και να προσδιορίσει σε ποιον από τους δυο γιους της αναφέρεται, στον Ψαλμ ή τον Σέιντ.

Τι είναι η λεύκη που ταλαιπωρεί τον γιο της Κιμ Καρντάσιαν

Η ασθένεια λεύκη είναι μια χρόνια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την απώλεια χρώματος σε ορισμένες περιοχές του δέρματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών κηλίδων ή πλακών. Κάποια από τα χαρακτηριστικά της λεύκης είναι οι λευκές κηλίδες που μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, συνηθέστερα στα χέρια, το πρόσωπο, τον λαιμό και τα γεννητικά όργανα. Η λεύκη μπορεί επίσης να επηρεάσει τα μαλλιά, προκαλώντας λευκές ή γκρίζες τούφες.

kimkardashian
Instagram/@kimkardashian

Η διάγνωση γίνεται συνήθως μέσω κλινικής εξέτασης και λήψης ιστορικού από δερματολόγο. Μπορεί να γίνει επίσης δερματική βιοψία ή χρήση λάμπας Wood για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, αλλά υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του χρώματος του δέρματος ή να βελτιώσουν την εμφάνιση. Αυτές περιλαμβάνουν τοπικά κορτικοστεροειδή, φωτοθεραπεία, και σε ορισμένες περιπτώσεις χειρουργικές επεμβάσεις ή μεταμοσχεύσεις δερματικών κυττάρων.

Η λεύκη δεν είναι επικίνδυνη για τη ζωή, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογική και κοινωνική ζωή των ατόμων που πάσχουν από αυτήν.

Η Κιμ έχει ψωρίαση

kimkardashian
Instagram/@kimkardashian

Μιλώντας για το δικό της αυτοάνοσο νόσημα, την ψωρίαση, η Κιμ Καρντάσιαν ανέφερε: «Ήρθε από τη μαμά μου σε εμένα. Κι εγώ σαν να το μετέδωσα στον γιο μου με διαφορετική μορφή. Ο γιος μου έχει λεύκη. Είναι υπό έλεγχο. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για αυτό και έπρεπε να καταλάβω από πού προήλθε κι ότι είναι κληρονομικό. Μαθαίνω κάθε μέρα περισσότερα και νομίζω το ότι μπορώ να το μοιραστώ πλέον. Θα κάνω τα πάντα για να το φτιάξω. Έχω δοκιμάσει ειδικά βότανα, ολιστικές μεθόδους, δίαιτα με χυμό σέλινου για έξι βδομάδες, κρέμες, σαπούνια φυσικά και μη. Ήρθε για να μείνει».