Διάκριση για την Ελεονώρα Μελέτη: Με τριπλό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από σήμερα!

Η Ευρωβουλευτής μπήκε δυναμικά στον «στίβο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Διάκριση για την Ελεονώρα Μελέτη: Με τριπλό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από σήμερα!

Μόλις λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ελεονώρα Μελέτη διακρίθηκε για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα, εκλέχθηκε μεταξύ άλλων συντονίστρια της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα η συγκεκριμένη θέση σπάνια δίνεται σε ευρωβουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά.

Σήμερα ανακοινώθηκαν, Παρασκευή 19 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν και τα μέλη κάθε επιτροπής και υποεπιτροπής του Κοινοβουλίου για την επερχόμενη δέκατη κοινοβουλευτική περίοδο. Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελεονώρα Μελέτη, ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT), της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) και της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM).

Ο ξεχωριστός ρόλος της Ελεονώρας Μελέτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελεονώρα Μελέτη, αν και εκλέγεται για πρώτη φορά, ανέλαβε τη θέση της Συντονίστριας στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (FEMM). Ρόλος των συντονιστών είναι να ηγούνται της πολιτικής ομάδας τους σε επίπεδο επιτροπής, να καθοδηγούν τις θέσεις της, αλλά και να οργανώνουν το έργο σε θέματα αρμοδιότητας της επιτροπής, από κοινού με το προεδρείο. Στην συγκεκριμένη επιτροπή, μόνιμο μέλος είναι και η Επικεφαλής της Ευρωομάδας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, της οποίας η στήριξη και η συνεργασία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Ιούνιο, έχει δηλώσει πως θέλει να συνεισφέρει αποφασιστικά στην κοινωνική ζωή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες. Όπως τόνιζε σε συνεντεύξεις της, πριν τις Ευρωεκλογές, είναι μία από τις υποσχέσεις που έχει δώσει στην κόρη της.

Τήρησε τον λόγο της

Αφότου ορκίστηκε ευρωβουλευτής, και πριν εκλεγεί συντονίστρια της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελεονώρα Μελέτη είχε δηλώσει με νόημα ότι κανείς δεν πρόκειται να της «βουλώσει» το στόμα. Μέχρι στιγμής τηρεί τον λόγο της.

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη – Στο στόχαστρο κακόβουλων η μητέρα της: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει»

«Σήμερα, οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ορκιστήκαμε στο Στρασβούργο. Δεσμεύτηκα με σεβασμό κ πίστη απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις που φέρει το αξίωμα, σε όλες τις αξίες που πρεσβεύει το όργανο.

Έδωσα το λόγο της τιμής μου πως για τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπηρετώ το συμφέρον της χώρας μας, τις ανάγκες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και ορκίστηκα γι αυτό που προεκλογικά δεσμεύτηκα: να φέρω τη φωνή όλων όσων με ψήφισαν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, όλων όσων μάχονται να ακουστούν αλλά δεν έχουν βήμα, όλων όσων εμποδίζονται να μιλήσουν, όλων όσων κάποιοι απαιτούν να το “βουλώσουν”

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σαφώς ούτε και τη δύναμη, να μας “βουλώσει” το στόμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σαφώς ούτε και τη δύναμη, να μας εμποδίσει να εκφράσουμε ελεύθερα την άποψη μας, να μας εμποδίσει να ακουστεί η φωνή μας. Και όσο αυτή δυναμώνει, όσο αυτή γίνεται πιο σίγουρη κ πιο στιβαρή, τόσο οι τραμπουκισμοί θα μοιάζουν με ψέλλισμα», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη λίγο μετά την ορκωμοσία της.