Δέσποινα Βανδή – «Σκάνδαλο και αλαζονεία»: Πώς σχολίασαν τα τουρκικά ΜΜΕ την ακύρωση της συναυλίας της

Σάλο προκάλεσε η απόφασή της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency
Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στις πρώτες θέσεις της τουρκικής ειδησεογραφίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Δέσποινα Βανδή, μετά την ακύρωση συναυλίας της στη Σμύρνη. Τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η Ελληνίδα τραγουδίστρια αρνήθηκε να εμφανιστεί στη σκηνή δίπλα σε banner του Κεμάλ Ατατούρκ, ότι ζήτησε να κατέβει η τούρκικη σημαία και να ανέβει η ελληνική.

Η συναυλία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας (TEV) στο Τσεσμέ της Σμύρνης, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν κενά στη συμφωνία και στην οργάνωση, όπως αποδεικνύεται από την ακύρωση της τελευταίας στιγμής, με προσωπική απόφαση της Δέσποινας Βανδή.

Δείτε επίσης: Δέσποιvα Βανδή: Τούρκοι επιτίθενται με σχόλια στο instagram της - «Η αγάπη του ATATÜRK είναι αιώνια και είναι αθάνατος για εμάς»

Για «αλαζονική παράκληση» από τη Δέσποινα Βανδή κάνουν λόγο τα τούρκικα ΜΜΕ

«Η διοργανώτρια αρχή μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλίας και του έδωσε έναν απαγορευμένο πολιτικό χαρακτήρα, στον οποίο δεν είχαμε συμφωνήσει. Ως εκ τούτου, η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή», ανέφερε η Δέσποινα Βανδή, ακυρώνοντας τη συναυλία και στέλνοντας τον σεβασμό της και την αγάπη της σε όσους επρόκειτο να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Δέσποινα Βανδή

Για αλαζονική παράκληση από την πλευρά της Δέσποινας Βανδή, κάνει λόγο η hurriyet και χαρακτηρίζει «κρίση» τα όσα έλαβαν χώρα στο Τσεσμέ. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ στα εδάφη μας, σε μια πόλη όπου είμαι δήμαρχος. Είθε η κυρία να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης με ηρεμία και γαλήνη», ανέφερε από τη σκηνή η δήμαρχος Λαλ Ντενιζλί.

«Ελπίζω ότι ποτέ δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, η οποία αποκτήθηκε με αίμα και είναι το σύμβολό της, σε οποιαδήποτε χώρα επισκεφτεί ξανά», συμπλήρωσε ανακοινώνοντας πως η συναυλία ακυρώνεται.

Δέσποινα Βανδή - Τούρκικα ΜΜΕ

«Μεγάλο σκάνδαλο - Όταν είδε την τουρκική σημαία...»

Ακόμα και ως «σκάνδαλο» χαρακτήρισαν το συμβάν τουρκικές ιστοσελίδες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον παραπάνω λόγο της δημάρχου Λαλ Ντενιζλί που ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους, σε σημείο που χρειάστηκε να φύγουν με συνοδεία η Δέσποινα Βανδή και οι συνεργάτες της. «Μεγάλο σκάνδαλο από Ελληνίδα τραγουδίστρια στη συναυλία του Τσεσμέ: Όταν είδε την τουρκική σημαία...», είναι ο τίτλος της σελίδας Haber7 για το περιστατικό.

Δέσποινα Βανδή - Τούρκικα ΜΜΕ

Σαν «κρίση» χαρακτήρισε και η gazeteoksijen την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην ανέβει στη σκηνή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας, που διοργάνωσε αυτή τη συναυλία, δήλωσε πως δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν ενεπλάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δέσποινα Βανδή - Τούρκικα ΜΜΕ

«Δεν ήταν καταγεγραμμένο στο συμβόλαιο τι θα γινόταν;»

Για ασυνέπεια και ανικανότητα από την πλευρά του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας, έκανε λόγο η τουρκική izgazete. «Φταίει η Λαλ Ντενιζλί που υπερασπίζεται τη σημαία της και τον Ατατούρκ στην πατρίδα του; Φταίει η Δέσποινα Βανδή, που ήθελε η σημαία της χώρας της να είναι στη σκηνή όπου ήταν κρεμασμένη μόνο η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ; Ποιος οργάνωσε αυτή την εκδήλωση; Ποιος επικοινώνησε με τη Δέσποινα Βανδή; Δεν ήταν καταγεγραμμένο στο συμβόλαιο τι θα γινόταν ή δεν θα γινόταν στη σκηνή στη συναυλία, πόσες ώρες θα έμενε στη σκηνή κ.λπ., τι θα κρεμόταν ή δεν θα κρεμόταν στη σκηνή;», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε μία πιο ψύχραιμη τοποθέτηση.

Δέσποινα Βανδή - Τούρκικα ΜΜΕ

Μέχρι στιγμής η Δέσποινα Βανδή δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση της συναυλίας.