Δέσποινα Βανδή – «Βγήκαμε με προστασία» δηλώνει συνεργάτιδά της, μετά την απόφαση να ακυρώσει συναυλία στην Τουρκία

Όλο το παρασκήνιο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σάλο στην Τουρκία έχει προκαλέσει η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στο Τσεσμέ. Η εκπομπή Summer's Cool και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Ισίδωρος Φίκαρης, μίλησε με μία από τις συνεργάτιδες της τραγουδίστριας, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια του sound check και οδήγησαν σε ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένα banner πίσω στη σκηνή. Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο», ανέφερε αρχικά η Ευγενία Λιάκου, συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Βανδή - «Επιδρομή» Τούρκων και στο προφίλ της Μελίνας Νικολαΐδη

«Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα Βανδή θα έκανε μια συναυλία pop, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δεν θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή συνήθως είναι καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω. Το banner αυτό ήταν στην πλάτη της σκηνής. Ήταν πολύ μεγάλο, έπιανε όλη τη πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία», διευκρίνισε εν συνεχεία.

«Βγήκαμε με προστασία», τονίζει η συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή

«Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση. Βγήκαμε με προστασία γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα. Δεν ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό γιατί εμείς μετά το sound check πήγαμε στο καμαρίνι και μετά μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα βγούμε», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο.

«Τη Δέσποινα Βανδή δεν την έχουμε δει γιατί έφυγε κατευθείαν. Εμείς είμαστε καλά. Στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος έρχεται να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική, αγαπάνε τους Έλληνες καλλιτέχνες πάρα πολύ. Ο κόσμος ήρθε να δει τη συναυλία, στεναχωρήθηκα που έγινε όλο αυτό γιατί η μουσική είναι πέρα από αυτά. Όταν πας να δεις μια συναυλία και ξαφνικά γίνεται μια πολιτική εκδήλωση, δεν είναι ωραίο», κατέληξε η Ευγενία Λιάκου.