Οι Έλληνες υποκλίνονται στην Δέσποινα Βανδή: «Πως τους πετσόκοψες μωρ Δέσποινα έτσι τους Τουρκαλάδες»

Πρώτο trend στο Χ(twitter) το όνομά της

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency/X(Twitter)
NDP Photo Agency/X(Twitter)

Μπορεί το Instagram της να έχει γεμίσει από σχόλια Τούρκων που την κατηγορούν για την στάση της (δείτε εδώ τι της γράφουν) οι χρήστες του Ελληνικού X(twitter) πάντως έκαναν πρώτο trend το όνομά της και την αποθεώνουν για την αξιοπρέπεια με την οποία χειρίστηκε το περιστατικό! Η Δέσποινα Βανδή όπως φαίνεται σήμερα έχει την τιμητική της κι όπως γράφουν και οι Έλληνες "δίδαξε"!

Το ελληνικό X(twitter) αποθεώνει την Δέσποινα Βανδή

Το χρονικό

Όλα έγιναν στη φιλανθρωπική συναυλία στο Τσεσμέ της Σμύρνης, όπου η Δέσποινα Βανδή επρόκειτο να τραγουδήσει στη συναυλία που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την εμφάνισή της.

Τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Στη σκηνή εμφανίστηκε τελικά η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.