Γιώργος Γαλίτης: Λίγοι το γνωρίζουν - Η κούκλα τραγουδίστρια που βρίσκεται στο πλευρό του εδώ και καιρό

Τρελά ερωτευμένος ο ηθοποιός - Συγκατοικούν!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Μας έχει κάνει αρκετές φορές να γελάσουμε, αφού είναι ένας πολύ καλός κωμικός, αλλά παρ' όλα αυτά γνωρίζουμε ελάχιστα για την ζωή του. Ο Γιώργος Γαλίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Νάουσα.

Από το 1983 συμμετείχε σε παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων της πόλης, ενώ παράλληλα δημοσίευσε πολιτικές γελοιογραφίες σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Η επαγγελματική του πορεία βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο, όπως και η προσωπική του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Κορύνας Μανταγάρη στη Real life!

Ποια είναι η σύντροφος του Γιώργου Γαλίτη

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, λοιπόν, ο δημοφιλής ηθοποιός και η γοητευτική ερμηνεύτρια συνδέονται με μια σχέση ζωής την οποία και δεν προβάλλουν προς τα έξω. Χαμηλών τόνων και οι δυο, προτιμούν να εκφράζονται μέσα από την επαγγελματική και επιτυχημένη τους διαδρομή. Ο Γιώργος Γαλίτης και η Άρτεμις Ματαφιά φαίνεται πως είναι πολύ αγαπημένοι και μάλιστα μένουν κάτω από την ίδια στέγη στο Γκάζι.

Γιώργος Γαλίτης-Άρτεμις Ματαφιά
15-02-2022 Σύγχρονο Θέατρο-Επίσημη πρεμιέρα "Ανάμεσα σε δύο κόσμους".Γιώργος Γαλίτης-Άρτεμις Ματαφιά

«Είναι μαζί εδώ και καιρό αλλά δεν επιθυμούν να προβάλλουν τα προσωπικά τους» επισημαίνει πηγή από τον καλλιτεχνικό χώρο στην εφημερίδα για το ζευγάρι που φέρεται να έχει ανανεώσει πλήρως ο έρωτας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, η σχέση τους βασίζεται στην αλληλοεκτίμηση και στον σεβασμό ενώ συνεργάστηκαν πρόσφατα τόσο θεατρικά, στην παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων» όπου ο Γιώργος Γαλίτης έγραφε τα κείμενα και η Άρτεμις Ματαφιά βρισκόταν στη σκηνή, όσο και μουσικά παρουσιάζοντας ένα τραγούδι, σε στίχους του ηθοποιού και ερμηνεία της τραγουδίστριας, αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Λίγα λόγια για την Άρτεμις Ματαφιά

Η Άρτεμις Ματαφιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκανε σπουδές μουσικής, μουσικής-μονωδίας στο Δημοτικό ωδείο Πρέβεζας και στην Αθήνα, στο Δημοτικό ωδείο Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα και τζαζ τραγούδι.

Άρτεμις Ματαφιά
Μαρία Καλάβρια-Βίκυ Χατζηβασιλείου-Άρτεμις Ματαφιά/07-12-2021 Έναρξη Αυτοκίνηση

Εχει λάβει μέρος σε σεμινάρια μιούζικαλ σε Ελλάδα και Αγγλία. Γράφει μουσική και στίχους για τραγούδια ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές δουλεύοντας πάνω στο λαϊκό, σμυρναίικο, έντεχνο, παραδοσιακό και jazz ρεπερτόριο. Συμμετέχει σε μουσικές-θεατρικές παραστάσεις από το 2007 και διδάσκει τραγούδι (τοποθέτηση φωνής-ερμηνεία) σε ηθοποιούς, καθώς και σε όσους αγαπούν να εκφράζονται μέσα από αυτό.

Το 2018 βραβεύτηκε ως η καλύτερη ερμηνεύτρια θεατρικού τραγουδιού από την Ελληνική Ακαδημία Βραβείων τέχνης για την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες».

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι η παράσταση Γοργόνες και Μάγκες (2017).