Πέθανε στον ύπνο της 4 μέρες μετά τα γενέθλιά της - Θρήνος για αγαπημένη ηθοποιό λόγω διαβήτη

Η συγκινητική δήλωση του συντρόφου της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πέθανε στον ύπνο της 4 μέρες μετά τα γενέθλιά της - Θρήνος για αγαπημένη ηθοποιό λόγω διαβήτη

Θρήνος σκορπίστηκε στο Χόλυγουντ μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος μίας σπουδαίας ηθοποιού. Ο λόγος για την πρωταγωνίστρια της «Λάμψης», Shelley Duvall. Η ίδια έφυγε από τη ζωή στον ύπνο της σε ηλικία 75 ετών, τέσσερις μέρες μετά τα γενέθλιά της. Για πολλά χρόνια πάλευε με τον διαβήτη και δυστυχώς προέκυψαν επιπλοκές που οδήγησαν στην απώλειά της.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Τέξας και τα δυσάρεστα έγιναν γνωστά ύστερα από την ανακοίνωση της οικογένειάς της. Ο σύντροφός της, μάλιστα, την αποχαιρέτησε με τα πιο τρυφερά λόγια, τονίζοντας πως είχε ταλαιπωρηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και πλέον δεν θα πονά πια.

Δείτε επίσης: Είσαι το ταίρι μου: Πέθανε μόνη στο σπίτι της - 3 ηθοποιοί της αγαπημένης σειράς του Mega που δεν είναι πια εν ζωή

Η συγκινητική ανακοίνωση του συντρόφου της Shelley Duvall για τον θάνατό της

«Η αγαπητή, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος και φίλη μου μας άφησε. Πάρα πολλά βάσανα τον τελευταίο καιρό αλλά τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Shelley», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Τους βρήκαν νεκρούς μέρες μετά - Οι τραγικές ιστορίες 10 θρυλικών διάσημων Ελλήνων που πέθαναν μόνοι


Η Ντιβάλ γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1949 και ξεκίνησε την καριέρα της σε διάφορες ταινίες του Ρόμπερτ Όλτμαν στη δεκαετία του '70, όπως οι: Brewster McCloud (1970), Η έντιμος κυρία και ο χαρτοπαίκτης (1971), Thieves Like Us (1974), Nashville (1975) και 3 γυναίκες, για την οποία κέρδισε το βραβείο Γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών[9] και μία υποψηφιότητα για το βραβείο BAFTA καλύτερης ηθοποιού.

Έπαιξε έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία Νευρικός εραστής (1977), πριν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Popeye (1980) και Η Λάμψη (1980). Αργότερα, η Ντιβάλ εμφανίστηκε στις ταινίες: Υπέροχοι ληστές και τα κουλουβάχατα της ιστορίας (1981), Frankenweenie (1984), Roxanne (1987) και Το πορτρέτο μιας κυρίας (1996). Επίσης, έλαβε υποψηφιότητα για Βραβείο Έμμυ ως παραγωγός για το Shelley Duvall's Faerie Tale Theatre, στο οποίο ήταν επίσης αφηγήτρια και πρωταγωνίστρια, και για άλλες σειρές για παιδιά. Η πιο πρόσφατη ερμηνεία της Ντιβάλ ήταν στο The Forest Hills (2023).

Πηγή: Βικιπαίδεια