Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Τι συνέβη με τη Μαρία Σάκκαρη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Μετράμε αντίστροφα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι. Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, με 101 αθλητές να διεκδικούν μετάλλιο, ανακοινώθηκε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι μας.

Σημειώνεται, δε, πως ακούστηκε έντονα το όνομα και της Μαρίας Σάκκαρη για να είναι η γυναίκα σημαιοφόρος, ωστόσο η πρωταθλήτρια του βάδην επικράτησε της διακεκριμένης στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Ισχυρή υποψηφιότητα είχαν θέσει επίσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση, Ευαγγελία Πλατανιώτη, και η πρωταθλήτρια του πόλο, Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Δείτε επίσης: Εθνική ομάδα μπάσκετ: «Σφράγισε» το εισιτήριο για το Παρίσι και με αυτές τις ομάδες θα αγωνιστεί στους ομίλους

Την ίδια στιγμή, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους. Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης ομόφωνα, να προταθεί ο κ. Σπύρος Καπράλος, για Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανανέωση της θητείας του.

Τέλος ομόφωνα έγινε δεκτό το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 21-22 Σεπτεμβρίου, για τη διεξαγωγή του τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος».