Θανάσης Βέγγος: Δεν τον έθαψαν ποτέ, τι απέγινε η σορός του - Το επτασφράγιστο μυστικό που έρχεται στο φως 13 χρόνια μετά τον θάνατό του

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του κορυφαίου κωμικού ηθοποιού

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
09-05-1994 Μουσείο Μελίνας Μερκούρη-Βραδιά αφιερωμένη στους κωμικούς ηθοποιούς.Θανάσης Βέγγος/NDP
09-05-1994 Μουσείο Μελίνας Μερκούρη-Βραδιά αφιερωμένη στους κωμικούς ηθοποιούς.Θανάσης Βέγγος/NDP

Ήταν 3 Μαΐου του 2011, όταν ο αγαπημένος και θρυλικός ηθοποιός, Θανάσης Βέγγος, έφυγε σε ηλικία 84 ετών. Ο “καλός μας άνθρωπος” έδωσε μάχη με τον θάνατο επί μήνες, καθώς ήταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Ο ηθοποιός τότε δεν είχε εμφανίσει κανένα σημάδι επαφής με το περιβάλλον, μετά από το οξύτατο εγκεφαλικό που υπέστη εκείνον το χειμώνα.

Στο λαϊκό προσκύνημα του παρευρέθηκε τότε πλήθος κόσμου, καθώς και πάρα πολλοί ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του. Ωστόσο μετά το τέλος του προσκυνήματος η σορός έφυγε με τη νεκροφόρα προς άγνωστη κατεύθυνση και όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε μυστήριο το που ήταν.

Σήμερα, ωστόσο, 13 χρόνια μετά τον θάνατο του κωμικού ηθοποιού το μυστήριο αυτό λύνεται μετά την αποκάλυψη που έκανε πολύ καλός του φίλος στην εφημερίδα Espresso και πιο συγκεκριμένα στον Νίκο Νικόλιζα.

Ο Θανάσης Βέγγος αποτεφρώθηκε!

Δείτε επίσης: Τους βρήκαν νεκρούς μέρες μετά - Οι τραγικές ιστορίες 10 θρυλικών διάσημων Ελλήνων που πέθαναν μόνοι

O Θανάσης Βέγγος με την σύζυγό του
02-02-2010 Αθηνών Αρένα-Άντρες της χρονιάς '09.Θανάσης Βέγγος με την σύζυγό του

Ο επίσης ηθοποιός και αδερφικός φίλος του Θανάση Βέγγου, Γιώργος Σταυρόπουλος αποκάλυψε πως ο «καλός μας άνθρωπος» δεν ετάφη ποτέ, αλλά αποτεφρώθηκε. «Είναι ένα μεγάλο μυστικό το οποίο γνωρίζουμε μόνο εγώ και η οικογένειά του. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλύψω αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος ενώ όταν ο Νίκος Νικόλιζας του είπε για αποτέφρωση με την απάντησή του να είναι σχεδόν καταφατική. «Συ είπας», είπε ο Γιώργος Σταυρόπουλος στον Νίκο Νικόλιζα, κάνοντας έτσι γνωστό ότι αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου. «Την έχουν τα παιδιά του στο σπίτι», αναφώνησε όσον αφορά την τέφρα του!