Αντώνης Ρέμος: «Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του», λέει ο Δημητρακόπουλος για το δημοσίευμα περί διαφυγής

«Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε και από τη δέσμευση των λογαριασμών του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αντώνης Ρέμος: «Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του», λέει ο Δημητρακόπουλος για το δημοσίευμα περί διαφυγής

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4/7 κυκλοφόρησε η είδηση πως γνωστός λαϊκός τραγουδιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνει σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους. Αμέσως στο στόχαστρο του twitter μπήκε ο Αντώνης Ρέμος.

Μετά το χαμό που προκλήθηκε, ο καλλιτέχνης απάντησε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο ίδιος διαψεύδει με μεγάλη του λύπη την είδηση περί φοροδιαφυγής βγάζοντας σχετική ανακοίνωση - διαβάστε την εδώ.

Σήμερα Παρασκευή 5/7ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή Happy Day λύνοντας πολλές απορίες και λέγοντας πως δεν είναι ο Αντώνης Ρέμος ο τραγουδιστής που κατηγορείται και πως σκοπό η διαρροή αυτή έχει την διαπόμπευση του.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Αντώνη Ρέμου

Να σημειώσουμε επίσης πως δεσμεύτηκε η περιουσία τραγουδιστή, ενώ φέρεται να δήλωνε μόνο 50.000 ευρώ τον χρόνο.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο έλεγχος που έγινε στον γνωστό τραγουδιστή γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας. Εδώ υπάρχει και ένα σημαντικό πρόβλημα. Η Αρχή ξεπλύματος παίρνει μέτρα που είναι σοβαρά στην ζωή ενός ανθρώπου. Αν αυτή τη στιγμή έρθετε στη θέση του και δείτε ότι αύριο δεν μπορείτε να πάρετε ούτε ένα ευρώ για να πληρώσετε το ρεύμα σε φέρνει σε μια ασφυξία οικονομικά», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου.

Και σχολίασε σε άλλο σημείο: «Πριν γίνει η δέσμευση, ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος, και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δε πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πως διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα. Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε 50.000 δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή η οποία έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη».

«Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ στεναχωρημένος διότι αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.