Γιώργος Περρής: «Στα 5 μου που χώρισαν οι γονείς μου, ήταν ένα πολύ βίαιο και επίπονο...» - Το τραύμα που κουβαλάει και η προσωπική του ζωή

«Όταν μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα μου είχα την αφορμή ενός παιδιού που...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Περρής: «Στα 5 μου που χώρισαν οι γονείς μου, ήταν ένα πολύ βίαιο και επίπονο...» - Το τραύμα που κουβαλάει και η προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Περρής, το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου, βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, Καλύτερα Αργά, και μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και για την επιλογή του να μιλήσει για την σεξουαλικότητά του στον κόσμο - δείτε εδώ πώς έκανε την αποκάλυψη. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στους γονείς του, οι οποίοι χώρισαν όταν ήταν μικρός και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο πώς μεγάλωσε.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Περρή για την σεξουαλικότητα και την οικογένειά του

«Θεωρώ ότι σε κάποιο βαθμό ναι, ο καλλιτέχνης οφείλει να μοιράζεται τη ζωή του, γιατί εμείς ως καλλιτέχνες ζητάμε από τον κόσμο να μας βάλει στο σπίτι του. Από τη στιγμή αυτή, λοιπόν, θα πρέπει και ο άλλος να ξέρει τι είσαι. Από εκεί και έπειτα, όμως, θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και σαφές όριο ανάμεσα στην ιδιωτικότητα και τη μυστικότητα. Είναι άλλο να μοιραστείς κάποια πράγματα από τη ζωή σου με ειλικρίνεια, ώστε να είσαι ειλικρινής απέναντι στο κοινό σου, και είναι άλλο να προβείς σε λεπτομέρειες που δεν υπάρχει λόγος να γίνουν γνωστές.

Όταν μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα μου είχα την αφορμή ενός παιδιού που μου είχε πει την ιστορία του και με συγκίνησε πάρα πολύ και αποφάσισα ότι αν μπορώ να βοηθήσω έστω άλλο ένα παιδί εκεί έξω, τότε είχα ευθύνη να το κάνω. Αν θες, για μένα ήταν μια πολιτική κίνηση. Επίσης, θυμόμουν εκείνη την περίοδο, πριν αποφασίσω να το κάνω, ότι εγώ σαν έφηβος δεν είχα στην mainstream τηλεόραση και ζωή ένα παράδειγμα ενός άλλου καλλιτέχνη να έχει μια κανονικότητα. Έβλεπα μόνο καρικατούρες και δεν μπορούσα να συνδεθώ, οπότε το θεώρησα ευθύνη μου.

Και μετά από 2 χρόνια, επειδή έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ελλάδα, δεν έχω μετανιώσει καθόλου αυτή την επιλογή μου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαμφισβήτητα, δεν είναι θέμα συζήτησης. Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να βοηθήσεις ώστε να πάει η κοινωνία ένα βήμα παραπέρα και να είναι ισότιμη, οφείλεις να το κάνεις», ανέφερε.

Δείτε επίσης: «Άραγε ξέρουν ότι υποφέρω αυτή τη στιγμή;» - "Ράγισαν" καρδιές οι δηλώσεις του Γιώργου Περρή

«Ήμουν το μοναχικό παιδί, που καθόταν μόνο του σε μία γωνία. Ήμουν το παιδί - έπιπλο. Μέχρι τα 5 μου ήμουν πάρα πολύ ζωηρός και στα 5 μου που χώρισαν οι γονείς μου και ήταν ένα πολύ βίαιο και επίπονο διαζύγιο, μεταμορφώθηκα στο παιδί - έπιπλο. Όπου με ακουμπούσες, έμενα εκεί και περίμενα. Ήμουν πολύ ντροπαλός.

Μετά από 6 χρόνια ψυχανάλυσης, θα σου πω, με ψυχραιμία πλέον, ότι όλο αυτό είναι ένα τραύμα που σου αφήνει κονσέρβες που κάνουν θόρυβο (όπως αυτές που κρεμάνε στα αμάξια των νεόνυμφων) και έρχονται και σου χτυπάνε κάποια καμπανάκια. Είναι ένα τραύμα που πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Απαλύνεται με τον χρόνο, δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι επίπονο, ότι μπορεί να σε οδηγήσει σε βαθιά ανασφάλεια, σε αυτοκαταστροφή ενίοτε. Το πέρασα αυτό», αποκάλυψε σε άλλο σημείο για την οικογένειά του.