Λευτέρης Αυγενάκης: Σάλος με την επίθεσή του σε υπάλληλο του αεροδρομίου - «Ζητώ συγγνώμη, όμως...»

Η απολογία του και η άρνησή του για παραίτηση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρόμιου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ο υπάλληλος μιλάει στο τηλέφωνο, εκείνος τον πλησιάζει πίσω από τον γκισέ και προσπαθεί να του αρπάξει το τηλέφωνο από τα χέρια, ωστόσο την ώρα που του τραβά το ακουστικό φαίνεται σαν να τον χτυπά. Ο άντρας που χτυπήθηκε σηκώθηκε από την θέση του, αλλά ο πολιτικός συνέχισε να του φωνάζει, όντας σε έξαλλη κατάσταση.

Ακολούθησε καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων), η οποία αναφέρει πως ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται ότι χτύπησε υπάλληλο του αεροδρομίου την περασμένη Παρασκευή γιατί έχασε την πτήση του, αλλά μόνο όταν κυκλοφόρησε το βίντεο ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και απολογήθηκε, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Η απολογία του Λευτέρη Αυγενάκη μετά από επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Σήμερα, δήλωσε: «Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση και συγγνώμη από τον υπάλληλο. Ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Στην αγωνία μου και στο τρέξιμο να προλάβω την πτήση υπήρξε ένας διαξιφισμός, αλλά πάντα μόνο σε λεκτικό επίπεδο, τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία». «Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Δέχτηκε επίθεση ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένεια του σε έξοδο τους - Γιαούρτια πέτυχαν τα παιδιά του

Προχώρησε, μάλιστα, και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κατά την οποία γράφει: «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το περιστατικό αυτό ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε εξηγήσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Αυγενάκη - Ποιος είναι ο πολιτικός που έχει προκαλέσει σάλο με το βίντεο που τον δείχνει να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος