Το πλωτό παλάτι του Ωνάση ψάχνει νέο ιδιοκτήτη: Πωλείται 90.000.000 ευρώ - Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του

Η χλιδή σε όλο της το μεγαλείο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το πλωτό παλάτι του Ωνάση ψάχνει νέο ιδιοκτήτη: Πωλείται 90.000.000 ευρώ - Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του

Η θαλαμηγός Christina O ήταν ένα από τα πιο διάσημα και πολυτελή ιδιωτικά σκάφη του κόσμου και άνηκε στον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα για το Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αρχικά ονομάστηκε HMCS Stormont και χρησιμοποιήθηκε στην Απόβαση της Νορμανδίας.

Μετά τον πόλεμο, το σκάφος βγήκε σε πλειστηριασμό και το 1954 αγοράστηκε από τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση για το ποσό των 34.000 δολαρίων. Ο Ωνάσης της έδωσε το όνομα της κόρης του και δαπάνησε περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει το πολεμικό πλοίο σε μια πολυτελή θαλαμηγό. Η μετατροπή αυτή περιλάμβανε την προσθήκη πολυτελών δωματίων, πισίνας, και διακόσμηση με εκλεκτά υλικά.

Η Christina O έγινε το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της εποχής, φιλοξενώντας διάσημους καλεσμένους όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέις Κέλι, και ο Τζον Φ. Κένεντι. Μετά το γάμο του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968, η Christina O έγινε ακόμη πιο διάσημη. Το ζευγάρι ταξίδεψε πολλές φορές με τη θαλαμηγό, κάνοντας την γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Τζάκι Κένεντι: Ολόγυμνη στον Σκορπιό του Ωνάση - Οι φωτογραφίες που είχαν εξοργίσει τον Έλληνα μεγιστάνα το 1968

Μετά το θάνατο του Ωνάση το 1975, η θαλαμηγός δωρήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και χρησιμοποιήθηκε ως προεδρική θαλαμηγός με το όνομα "Αργώ" ενώ μετά από χρόνια αμέλειας, η θαλαμηγός αγοράστηκε και ανακαινίστηκε από τον Έλληνα εφοπλιστή Ιωάννη Παπανικολάου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, η Christina O επανήλθε στην αρχική της αίγλη.

Η εμβληματική θαλαμηγός του Ωνάση βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας, περιμένοντας το νέο ιδιοκτήτη της

Σήμερα, η θαλαμηγός έχει βγει στο σφυρί - διατίθεται προς 90.000.000 ευρώ - και περιμένει το νέο ιδιοκτήτη της. Η θαλαμηγός Christina O, μήκους 99,1 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επισκέπτες σε 17 καμπίνες.

Το Christina O διαθέτει επίσης καταλύματα για έως και 39 μέλη πληρώματος, αν και μπορεί να φιλοξενήσει παράκτιες κρουαζιέρες με έως και 157 επισκέπτες επί του σκάφους.