Όλγα Κεφαλογιάννη: Θερμό επεισόδιο στη συνεδρίαση της Βουλής - «Αι στο διάολο» με την Υπουργό να γίνεται έξαλλη

Τι συνέβη ανάμεσα σε εκείνη και στη Θεανώ Φωτίου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Όλγα Κεφαλογιάννη: Θερμό επεισόδιο στη συνεδρίαση της Βουλής - «Αι στο διάολο» με την Υπουργό να γίνεται έξαλλη

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε την Τρίτη 2/7 στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Όσο λοιπόν, είχε τον λόγο η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη δέχτηκε λεκτική επίθεση από την Θεανώ Φωτίου.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, εκλεγμένη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. στις εκλογές του Ιουνίου 2023 διέκοψε τον ειρμό της Όλγας Κεφαλογιάννη απαντώντας στα λεγόμενά της με την φράση: «Αι στο διάολο».

Τι και αν έγινε προσπάθεια να ηρεμήσουν την Υπουργό Τουρισμό, η ίδια απάντησε με πολύ έντονο ύφος στη Θεανώ Φωτίου για τον τρόπο, που της απευθύνθηκε δημόσια στο κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: «Θεωρώ απαράδεκτο ότι...» - Ξέσπασε στον αέρα του Κοινωνία Ώρα MEGA η Όλγα Κεφαλογιάννη για την υπόθεση βιασμού του Γεωργούλη

Η ένταση της Όλγας Κεφαλογιάννη με τη Θεανώ Φωτίου στη Βουλή

«Τι είπατε; Τι είπατε; Θέλετε λίγο να πείτε, τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι μετά ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά, όταν εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο μέσα στο κοινοβούλιο. Μάλλον δεν ακούσατε τι είπε και δεν θέλω να το επαναλάβω, γιατί τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Θεανώ Φωτίου (Αθήνα, 10 Mαΐου 1946) είναι Ελληνίδα καθηγήτρια του ΕΜΠ, πολιτικός και βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, εκλεγμένη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. στις εκλογές του Ιουνίου 2023. Έχει διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν από τη Μικρά Ασία και η μητέρα της από την Κεφαλονιά. Τελείωσε το ΣΤ’ Γυμνάσιο Θηλέων, τη Σχολή Αρχιτεκτόνων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και DEA στην αστική γεωγραφία στο Παρίσι.

Διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ (1972) με εισήγηση του καθηγητή Θουκυδίδη Βαλεντή. Δίδαξε Αρχιτεκτονική Σύνθεση και αστικό σχεδιασμό στη Σχολή αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και σε άλλες Σχολές της Ευρώπης: (Royal College of Art London(RCA), College of London (UCL), Bartlett School of Architecture and Planning, the Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο και Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona στη Βαρκελώνη.

Είναι εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ επί σειρά ετών, συντονίστρια προγραμμάτων Erasmus και Socrates και συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τρίτη Ηλικία. Κατέχει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών βραβείων και διακρίσεων σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης, είναι ερευνήτρια σε τέσσερις τομείς: Αστικός σχεδιασμός, Κατοικία και αστική πολυκατοικία, Σχεδιασμός ιστορικών κελυφών, Διδακτική μεθοδολογία.

Πηγή: Wikipedia