Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Αγνώριστος μετά την τεράστια αλλαγή στα μαλλιά του - «Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα»

Ο λόγος που εμφανίστηκε με νέο look

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τη Δευτέρα 1/7 ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 με τον ηθοποιό να παρουσιάζει το νέο look στα μαλλιά του κάτι που ακόμα και ο ίδιος ο ηθοποιός δεν έχει συνηθίσει στον εαυτό του.

Με πολύ κοντό κουρεμένο μαλλί εμφανίστηκε λοιπόν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης - εξηγώντας πολύ γρήγορα πότε και γιατί πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην αλλαγή αυτή (δείτε εδώ πόσο πολύ μοιάζει με τον αδερφό του).

Καλλιτεχνικοί λόγοι και συγκεκριμένα η συμμετοχή του ηθοποιού στην παράσταση, Ηρακλής Μαινόμενος του Δημήτρη Καραντζά τον οδήγησαν να κόψει τα μαλλιά του με σκοπό να ενσαρκώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον νέο του ρόλο.

Ο λόγος που ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης άλλαξε το look των μαλλιών του

«Το έκανα προχθές, την Παρασκευή είναι η πρεμιέρα μας, οπότε χρειαζόταν. Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα. Από την άλλη, σιγά σιγά τώρα που είναι καλοκαίρι η ζέστη βοηθάει με έναν τρόπο. Εντάξει, μαλλιά είναι, έρχονται φεύγουν. Το έκανα γιατί θέλαμε να έχουμε μια αντίθεση στο ό,τι είχαμε κάνει πριν. Ήταν και μια συζήτηση που κάναμε με τον υπέροχο καταρχάς, Δημήτρη Καρατζά, που ζητήσαμε να φτιάξουμε μια άλλη οπτική. Είπαμε να κάνουμε μια τέτοια αλλαγή και νομίζω ότι βοήθησε και σε αυτό που λέει η ιστορία», είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Έχει δύο μικρότερα αδέρφια, την Τζούλια, που ζει στο εξωτερικό, και τον Θανάση, που ζει στην Ελλάδα. Αρχικά σπούδασε Computing και Marketing, αλλά τελικά στράφηκε στην υποκριτική.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1996 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Θεμέλιο του Νίκου Βασταρδή.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, έλαβε το 2020 το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι γονείς του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη χώρισαν όταν εκείνος ήταν τεσσάρων ετών. Ο ηθοποιός μεγάλωσε με τον πατέρα του.

«Το ότι δε μεγάλωσα με τη μαμά μου ήταν μια πρώτη απόρριψη στη ζωή μου. Βέβαια, δε βάζω αυτό το πρόσημο στη μητέρα μου. Αγαπάω πολύ το γυναικείο φύλο. Λατρεύω τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι τα πιο όμορφα πλάσματα στον πλανήτη», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός (δείτε εδώ τη συνέχεια για τη ζωή του ηθοποιού).