Δανάη Μπάρκα: Συγκλονίζει για την φωτιά στην Σέριφο - «Μας έστειλαν μηνύματα να φύγουμε από τα σπίτια που είχαμε νοικιάσει»

«Πέρασα δύσκολα το Σαββατοκύριακο συναισθηματικά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δανάη Μπάρκα: Συγκλονίζει για την φωτιά στην Σέριφο - «Μας έστειλαν μηνύματα να φύγουμε από τα σπίτια που είχαμε νοικιάσει»

Η Δανάη Μπάρκα πέρασε το Σαββατοκύριακο της στην Σέριφο όταν δυστυχώς βίωσαν ένα βράδυ γεμάτο τρόμο. Συγκεκριμένα, όταν ξέσπασε φωτιά κοντά στην περιοχή που έμεναν και αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτι που έμεναν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έκανε και διάφορες αναρτήσεις τόσο κατά την διάρκεια της φωτιάς όσο και μετά την φωτιά με την εικόνα από το βουνό να είναι σοκαριστική.

Σήμερα Δευτέρα 1/7 στο πλατό της εκπομπής Πάμε Δανάη η Δανάη Μπάρκα μίλησε για τα όσα βίωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής που έφτασε στο νησί για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα βέβαια, μίλησε και στο σοκαριστικό γεγονός πως στην Σέριφο υπάρχουν μόνο δυο πυροσβέστες με δυο εποχιακούς και δυο οχήματα.

Η εξομολόγηση της Δανάης Μπάρκα για την φωτιά στην Σέριφο.

«Εγώ είμαι καλά. Πέρασα δύσκολα το Σαββατοκύριακο συναισθηματικά. Υπάρχουν άνθρωποι... Μη τα μεγαλοποιώ εγώ επειδή το αισθάνθηκα δύσκολο. Υπήρχαν άνθρωποι που πέρασαν πολύ πιο δύσκολα σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από 50 φωτιές μάθαμε και ακούσαμε. Εγώ έτυχε να είμαι στη Σέριφο, στο νησί που πάω από τότε που ήμουν σχολείο. Ήταν πολύ σοκαριστικό το ότι στις 6 η ώρα είδαμε πάνω ψηλά στο βουνό μια μικρή φλογίτσα και ξαφνικά σε δύο ώρες πήγε σε όλη την απέναντι πλευρά. Εκκενώθηκαν τα σπίτια. Μας έστειλαν μηνύματα να φύγουμε από τα σπίτια που είχαμε νοικιάσει. Ευτυχώς είχα φίλους στο νησί και με φιλοξένησαν. Ήταν πολύ σοκαριστικό.

Το πιο σοκαριστικό από όλα είναι ότι ένα νησί το να έχει σε μια χώρα με αυτές τις θερμοκρασίες και τις φωτιές να έχει μόνο 2 μόνιμους πυροσβέστες και δυο εποχιακούς με δυο πυροσβεστικά οχήματα ένα μεγάλο και ένα τύπου αγροτικό είναι το πιο σοκαριστικό. Οι περιουσίες των ανθρώπων καταστράφηκαν... Είναι πολύ άσχημο. Να αγαπάμε τον τόπο μας. Ήρθαν αμέσως η βοήθεια. Ήρθαν ελικόπτερα, δυο αεροπλάνα, ήρθε βοήθεια από την Σύρο. Είχε 9 μποφόρ ήταν πολύ δύσκολο. Ήρθαν δυο οχήματα από Αθήνα.. αλλά δυστυχώς ο αέρα ήταν απρόβλεπτος», είπε η Δανάη Μπάρκα.