Αιμίλιος Χειλάκης για Αθηνά Μαξίμου: «Μου κάνει αιματηρή κριτική, είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου»

«Είμαι κακιά και άγαρμπη», παραδέχεται η σύζυγός του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται». Μεταξύ άλλων το ζευγάρι των ηθοποιών αναφέρθηκε στη σύμπραξή του για την παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής», με την οποία περιοδεύουν φέτος, καθώς και στη σκληρή κριτική που ακούν ο ένας στον άλλον.

«Μου αρέσει ο Αιμίλιος όταν τον βλέπω πάνω στη σκηνή και λειτουργεί τόσο ωραία. Όλοι μας δυσκολευόμαστε σε κάποια πράγματα, αλλά όταν ακολουθεί τον σωστό σκηνικό τρόπο μπορώ να γελάσω και να κλάψω, ανάλογα τι είναι. Αυτό το θαυμάζω πολύ», τόνισε η Αθηνά Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Αιμίλιος Χειλάκης – Αθηνά Μαξίμου: «Δεν συμφωνούμε σε όλα, διαφωνούμε συχνά και αυτό μας φέρνει πιο κοντά»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης από την πλευρά του δεν έκρυψε ότι η σύζυγός του είναι και η πιο αυστηρή κριτής. «Μου κάνει αιματηρή κριτική, είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου, αυτός όμως μου αρέσει πολύ, γιατί κοιτάζει πραγματικά τι κάνω και γνωρίζει τι προσπαθώ να κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι κακιά και άγαρμπη. Τον ξέρω πολύ καλά και τι δεν μπορεί να κάνει για να τον βοηθήσω. Στη αρχή δεν δέχεται την κριτική μου, είναι λίγο πείσμων και επιμένει στα πράγματα», απάντησε η Αθηνά Μαξίμου, αλλά συμπλήρωσε: «Τώρα πλέον απλά θα το πω, και όταν θελήσει εκείνος θα το κάνει πράξη».

Αιμίλιος Χειλάκης: «Η Αθηνά Μαξίμου είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς»

Στη συνέχεια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές από τη συνεργασία τους.

«Η Αθηνά Μαξίμου είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι ο λόγος που διαλέγω συνέχεια να δουλεύω μαζί της, όχι επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι ένα τεράστιο υποκριτικό εργαλείο. Επειδή είναι σπουδαγμένη και καλή σε αυτό που κάνει, μερικές φορές είναι δύσκολο να της πει να κάνει κάτι. Θέλει να κάνει αυτό που θέλει η ίδια! Αυτό το περιμένεις, ωστόσο, από έναν εξαιρετικό ηθοποιό, γι' αυτό τον παίρνεις», σημείωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Και κατέληξε: «Την βλέπεις, όμως, ότι τις δύο πρώτες μέρες ότι δεν θα κάνει αυτό που θέλεις στην πρόβα. Την τρίτη μέρα θα το κάνει, και θα το παρουσιάσει και σαν κάτι δικό της!»