Σίσσυ Χρηστίδου: Η Αστυνομία διέψευσε ρεπορτάζ του Χαμογέλα και Πάλι για τον Απόστολο Λύτρα - «Εδώ μιλάμε για τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία η οποία θίγεται»

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)

Στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ του που έκανε ο Νίκος Συρίγος, κατά το οποίο, ο Απόστολος Λύτρας έπεσε σε μπλόκο και έκανε αλκοτέστ λίγο μετά τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με εκείνη να βρίσκεται δίπλα του και κανείς να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί (δείτε εδώ περισσότερα).

Οι Ελληνικές Αρχές, ωστόσο, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διέψευσαν αυτό το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας πως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία του δικηγόρου στα αρχεία που κράτησε η Τροχαία από τα οχήματα που πέρασαν από έλεγχο εκείνο το βράδυ.

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, ρεπορτάζ σημερινής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που αναπαράγεται σε Μέσα Ενημέρωσης και στο οποίο γίνεται αναφορά για αστυνομικό έλεγχο αλκοολομέτρησης σε οδηγό οχήματος, μετά από συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς ο περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία», γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Η αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου στη διάψευση του ρεπορτάζ για τον Λύτρα από την Αστυνομία

Η Σίσσυ Χρηστίδου, λοιπόν, την Κυριακή 30/6 βγήκε στον αέρα και θέλησε να υπερασπιστεί τον συνεργάτη της, αλλά και την δημοσιογραφική αξιοπιστία της εκπομπής. Πήρε τον λόγο και είπε συγκεκριμένα: «Διαβάζοντας αυτή τη διάψευση μας έκανε εντύπωση ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο διαψεύδετε οποιοσδήποτε έλεγχος, γιατί κι εμείς στο δικό μας ρεπορτάζ και με την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές που μας το έδωσαν, είπαμε ότι το αλκοτέστ ήταν μηδενικό. Άρα δεν υπήρξε κάποιο πρόστιμο ή καταγραφή κάποιας παράβασης».

Και αφού ο κύριος Καλλιακμάνης εξήγησε πως πράγματι δεν καταγράφονται τα στοιχεία των αυτοκινήτων που γίνεται έλεγχος και βγαίνουν αρνητικά, η ίδια πρόσθεσε: «Αυτό για να αντιληφθείτε την εγκυρότητα των πηγών γιατί εδώ μιλάμε για τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία η οποία θίγεται σε μεγάλο βαθμό. Σεβόμαστε την ελληνική αστυνομία, τις αρχές, αλλά σε κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας η αστυνομία τη δική της».

«Το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Εγώ δεν περιμένω από καμία αστυνομική διεύθυνση ή την ΓΑΔΑ να μου επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ, πολλώ δεν μάλλον σε ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις πηγές μου, οι οποίες δεν με έχουν διαψεύσει ποτέ», είπε με τη σειρά του ο Νίκος Συρίγος.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας - Αυτός είναι ο γιατρός που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου