Δέσποινα Βανδή: «Το “ξύλο” για το age shaming, το τρώμε από τις γυναίκες» - Το «κατηγορώ» στην «Σταχτοπούτα»

«Είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Δέσποινα Βανδή: «Το “ξύλο” για το age shaming, το τρώμε από τις γυναίκες» - Το «κατηγορώ» στην «Σταχτοπούτα»

Η Δέσποινα Βανδή ήταν η καλεσμένη στο νέο επεισόδιο του podcast που παρουσιάζει η Μαρία Σολωμού. Μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια και κριτής στο J2US αναφέρθηκε στο «ξύλο» που έχει δεχτεί στα social για την ηλικία της, στη δύσκολη δεκαετία που δεν περνούσε όμορφα παρά την επιτυχία, καθώς και για το βιβλίο που θέλει να εκδώσει και έχει τίτλο «F..k Cinderella».

«Η... κοπέλα τρώει! Αλλά όταν δουλεύω και είμαι σε σκηνή, θα επιτρέψω στον εαυτό μου μόνο μία φορά την εβδομάδα να φάω ό,τι θέλω. Φυσικά θα πιω τα ούζα μου και τις γουρουνιές μου θα τις κάνω, αλλά δεν είναι σε καθημερινή βάση. Αν ήταν έτσι, δεν θα μπορούσα σε αυτή την ηλικία, γιατί ο μεταβολισμός δεν είναι όπως στα 25», δήλωσε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.

«Το πιο αγριευτικό είναι ότι το “ξύλο” για το age shaming, το τρώμε από τις ίδιες τις γυναίκες, όχι από άντρες. Γενικά υπάρχει age shaming για όλα, οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν αφοριστικοί και έχουν γνώμη για όλα. Τα social είναι μία μικρογραφία της γειτονιάς. Απλά η γειτονιά μεγάλωσε, όλοι έχουν γνώμη και συνήθως έχουμε την τάση να επικρίνουμε για να νιώσουμε καλύτερα. Παλαιότερα μπορούσε να μου χαλάσει τη διάθεση για τρεις μέρες μια κακία. Πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι καλά εγώ και τα παιδιά μου. Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη», τόνισε η Δέσποινα Βανδή στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Βανδή & Αντώνης Ρέμος: "Ρίγη συγκίνησης" με την ανακοίνωσή τους - Κίνηση ανθρωπιάς από τους τραγουδιστές

Η Δέσποινα Βανδή για την «βαριά» δεκαετία και για τη «Σταχτοπούτα»

«Με έναν τρόπο είχα βαρύνει, τώρα που κοιτάζω πίσω. Μάλλον τη δεκαετία 40-50. Βαραίνεις όταν δεν περνάς καλά, σε όποια δεκαετία κι αν είσαι. Δεν σημαίνει ότι γίνεσαι κακή μάνα γιατί κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Εγώ δεν επέτρεπα να κάνω πράγματα για εμένα. Ήταν τα παιδιά μου πάνω απ' όλα, η δουλειά μου ήταν σε δεύτερη μοίρα και ο εαυτός μου... στο τέρμα, αν περίσσευε λίγος χρόνος. Μεγάλωσα δύο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση, στέκονται στα πόδια τους. Αλλά δεν είναι κακό να δίνεις και χρόνο στον εαυτό σου, να τον προσέχεις, να τον φροντίζεις. Εγώ τον είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξής της η τραγουδίστρια.

Η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε για πρώτη φορά στη συνέχεια: «Για τον εαυτό μου ήρθε η ώρα στα 50 μου. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει ή τουλάχιστον που συνέβη σε εμένα είναι ότι αντιλαμβάνεσαι πως αυτά με τα οποία μεγάλωσες, με έναν τρόπο σου τα “φύτεψαν” χωρίς να το καταλάβεις, ακόμη κι από τα παραμύθια. Έχω γράψει κάτι και κάποια στιγμή σκέφτομαι αργά ή γρήγορα να το εκδώσω. Μου αρέσει να γράφω. Αλλά αυτό ήταν κάτι που με έτρωγε και το έγραψα μέσα στον Covid, είναι κάτι σαν θεατρικό. Είναι διάλογοι γιατί είχα πολλές φωνές μέσα μου και ήθελα να το εκτονώσω όλο αυτό. Ο τίτλος είναι F..k Cinderella»

«Η Σταχτοπούτα είναι το πιο λάθος παραμύθι που μπορούμε να διαβάσουμε στα κορίτσια. Αυτό το “Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα” έχει τον υπαινιγμό “Βρες έναν πρίγκιπα”. Και μετά την κορνίζα τι γίνεται; Αυτό θα πρέπει να μην διαβάζεται πια. Εσύ πρέπει να είσαι η πριγκίπισσα, να διεκδικείς την ευτυχία σου, να πατάς στα πόδια σου. Ο στόχος δεν είναι ο γάμος αλλά η ευτυχία. Στα 50 μου το κατάλαβα αυτό. Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή δεν είναι η αγάπη αλλά ο σεβασμός. Στο όνομα της αγάπης σφάζουμε τον άλλον, στο όνομα της αγάπης δέρνουμε», σημείωσε η Δέσποινα Βανδή, μιλώντας στο podcast της Μαρίας Σολωμού.

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη: