Μιχάλης Ρέππας για Τρεις Χάριτες: «Έπαθαν εγκαύματα και οι τρεις! Ήταν ένα απ' τα πιο δύσκολα γυρίσματα»

Το λουμπάγκο της Άννας Παναγιωτοπούλου και τα guest που έμειναν στην τηλεοπτική ιστορία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μιχάλης Ρέππας για Τρεις Χάριτες: «Έπαθαν εγκαύματα και οι τρεις! Ήταν ένα απ' τα πιο δύσκολα γυρίσματα»

Με αφορμή την επιστροφή της σειράς των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Οι Τρεις Χάριτες», 34 χρόνια μετά την πρώτη προβολή τους στο Mega, ο ένας εκ των δύο δημιουργών μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες πίσω από τις κάμερες.

«Η ιδέα για τις Τρεις Χάριτες γεννήθηκε, όπως πολλές ιδέες που είχαμε με τον Θανάση Παπαθανασίου, με επίκεντρο τους ηθοποιούς. Αποφασίσαμε να γράψουμε μια σειρά για τρεις γυναίκες από τον θίασο στο Άλσος Παγκρατίου, την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και την Μίνα Αδαμάκη. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποχώρησε για κάποιο λόγο και την τριάδα συμπλήρωσε η Νένα Μεντή. Είχαν πολλή αίσθηση του χιούμορ και γελούσαν», δήλωσε αρχικά ο Μιχάλης Ρέππας.

«Στην σκηνή που η Άννα είχε πάθει λουμπάγκο και προσπαθούσαμε να την ισιώσουμε. Μόλις την αφήναμε, “ξαναγύριζε” στη θέση της. Είχε θυμώσει η Άννα γιατί εγώ γέλαγα που επανερχόταν σαν ελατήριο! Ένα από τα πιο δύσκολα γυρίσματα που ευτυχώς δεν ήμουν μπροστά ήταν αυτό στην παραλία, έπαθαν εγκαύματα και οι τρεις. Υπάρχει μια σκηνή που με συγκινεί, οι Τρεις Χάριτες παίζουν τις τρεις αδερφές του Τσέχωφ και τα λένε τόσο ωραία και τόσο συγκινητικά!», ανέφερε αμέσως μετά ο Μιχάλης Ρέππας.

Δείτε επίσης: Άννα Παναγιωτοπούλου: «Η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται...» - Ρίγη συγκίνησης με το κείμενο του Μιχάλη Ρέππα μετά το θάνατό της

Μετάνιωσε ο Μιχάλης Ρέππας για την απόφασή του να μην προβάλλονται οι Τρεις Χάριτες

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης, ο Μιχάλης Ρέππας αναφέρθηκε στην απόφασή του να μην προβάλλονται οι Τρεις Χάριτες σε επανάληψη. «Ήταν βλακώδης, γιατί στερήσαμε από τον κόσμο την επαφή με το έργο μας. Είναι κρίμα και λάθος μας. Η ψηφιοποίηση είχε συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό, μαθαίνω ότι ολοκληρώθηκε και οι Τρεις Χάριτες θα προβληθούν με νέα τεχνολογία».

«Στα 20 χρόνια Mega είχαμε γράψει 4 επεισόδια αστυνομικής υφής για τις Τρεις Χάριτες αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, έμειναν στο χαρτί. Η τελευταία σκηνή που γυρίσαμε ήταν η τελευταία του σήριαλ. Η πρώτη σκηνή της σειράς με την Νένα και την Μίνα ήταν και η πρώτη που γυρίσαμε. Τα κορίτσια ήταν πολύ ευσυγκίνητα και δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την τελευταία σκηνή», κατέληξε στις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Μιχάλης Ρέππας.