Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Υπερασπίζεται τη Βίκυ Καγιά: «Ήταν άδικος ο πόλεμος που της έγινε»

Η Ελένη Μενεγάκη θαύμασε την ηθοποιό για τη στάση της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η υποψηφιότητα της Βίκυς Καγιά στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας, για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Μεταξύ άλλων, η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά είχε αναρωτηθεί σε ανάρτησή της, απευθυνόμενη προς την Ακαδημία: «Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε», εκφράζοντας την αντίθεσή της, επειδή θέτει υποψηφιότητα μία γυναίκα που δεν είναι ηθοποιός.

H Βίκυ Καγιά δεν χρειάζεται υπεράσπιση, καθώς έχει απαντήσει και η ίδια στα όσα γράφτηκαν, ωστόσο φαίνεται πως βρήκε μία ισχυρή σύμμαχο στο πρόσωπο της συνυποψήφιάς της. Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έπλεξε το εγκώμιο της παρουσιάστριας, τόνισε πως ήταν εξαιρετική στην ταινία «Πολύδροσο», καθώς και ότι ήταν άδικα τα σχόλια εναντίον της.

Δείτε επίσης: Βίκυ Καγιά: Η υποψηφιότητα για βραβείο έφερε το ξέσπασμα της Άννας Χατζησοφιά: «Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;»

Στο μέρος της Βίκυς Καγιά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Εκτιμώ αφάνταστα την Βίκυ Καγιά, είδα την ταινία, είναι εξαιρετική. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικος αυτός ο πόλεμος που της έγινε, δεν στηρίζεται πουθενά, σε καμία βάση. Την κάλεσε ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης και της ανέθεσε αυτόν τον ρόλο, πιστεύοντας πως θα τον κάνει καταπληκτικά, όπως και τον έκανε. Ήταν εξαιρετική στον ρόλο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Της εύχομαι καλή επιτυχία και πραγματικά λυπάμαι για την κοινωνία μας που κάνει τέτοιου είδους συγκρίσεις. Είναι άδικο και για την ίδια. Πήρα τηλέφωνο την Βίκυ Καγιά, για να της πω ότι είναι άδικο είναι αυτό που γίνεται εναντίον της και πόσο πολύ μου άρεσε στην ταινία», έκλεισε τις δηλώσεις της η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Το απόσπασμα προβλήθηκε από την εκπομπή Happy Day στον Alpha:

Ελένη Μενεγάκη: «Με εντυπωσίασε, μπράβο της»

Το εν λόγω απόσπασμα είδε και η Ελένη Μενεγάκη, κάτι που σχολίασε μέσα από την εκπομπή της, «Ελένη». Η παρουσιάστρια είπε χαρακτηριστικά: «Το έβλεπα το πρωί στο Happy Day, ότι μίλησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τη Βίκυ Καγιά με τα καλύτερα λόγια. Με εντυπωσίασε, μπράβο της. Μία τέτοια ηθοποιός, με τέτοια καριέρα, με τέτοιο ήθος, μία γυναίκα που δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα, παρά μόνο να τη συζητούν γι’ αυτό που είναι, που δεν μιλάει και συχνά και λέει όλα αυτά, και ότι την έχει πάρει τηλέφωνο τη Βίκυ».