Ντάνιελ Νούρκα – Τι δήλωνε ο νικητής του Survivor 2024 για τους βιοπαλαιστές γονείς του, τον ρατσισμό και την υποκριτική

Όταν φωτογραφιζόταν στο Άλσος Βεΐκου πριν κατακτήσει το τρόπαιο!

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Ξεκίνησε ως το αουτσάιντερ στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του Survivor, αλλά μέχρι το τέλος της βραδιάς πήρε το κοινό με το μέρος του. Ο Ντάνιελ Νούρκα είναι ο μεγάλος νικητής και με την εμφάνισή του δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση. Στον πιο αθλητικό κύκλο του reality επιβίωσης άφησε πίσω του ισχυρούς αντιπάλους και μάλιστα είχε άλλες πέντε ζωές, που αποδείχτηκαν αχρείαστες!

Πριν απ' αυτό, ο νεαρός ηθοποιός είχε συστηθεί στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Ο Ντάνιελ Νούρκα τότε υποδυόταν τον Άλφρεντ και δεν θύμιζε σε πολλά τη σημερινή του εικόνα: Ξυρισμένος και κοντοκουρεμένος φωτογραφιζόταν για το περιοδικό You στο Άλσος Βεΐκου, χωρίς φυσικά κανείς μας να φαντάζεται τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν στον ίδιο χώρο με διαφορά δύο χρόνων.

Ντάνιελ Νούρκα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Η εξομολόγηση του Ντάνιελ Νούρκα στο περιοδικό You

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τότε, μιλούσε μεταξύ άλλων για το ντεμπούτο του στην υποκριτική, για τα φλερτ που δεχόταν πριν ακόμα μπει η Στεφανία στη ζωή του, καθώς και για τη διαφοροποίηση που έζησε μεγαλώνοντας.

Οι γονείς του Ντάνιελ Νούρκα ήρθαν από την Αλβανία για να του χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον και το κατάφεραν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα πρώτα του λόγια μετά την κατάσταση του τροπαίου, ο νικητής τους χαρακτήρισε «Survivors της ζωής».

Δείτε επίσης: Survivor 2024 – Νικητής ο Ντάνιελ Νούρκα: «Οι γονείς μου είναι οι πραγματικοί Survivors της ζωής, όχι εγώ που πετούσα κρίκους»

Μικρός τι ονειρευόσουν να γίνεις;

Ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, κάτι που δεν ευδοκίμησε. Στα εφηβικά μου χρόνια άρχισε να μου μπαίνει η ιδέα της υποκριτικής, στην αρχή περισσότερο από περιέργεια, μέχρι που ήρθα στην Αθήνα και είδα κάποιες παραστάσεις, οπότε αποφάσισα πως αυτό θα κάνω. Αποφάσισα να γραφτώ σε μία σχολή, για να δω αν θα μου αρέσει και, δόξα τω Θεώ, ήταν ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου, ίσως και καλύτερο.

Ντάνιελ Νούρκα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το χώρο;

Η πρώτη επαφή είναι τώρα. Στο παρελθόν είχα παίξει σ' ένα βίντεο κλιπ του Διονύση Σχοινά, για το τραγούδι «Αλλάζω», και θυμάμαι ότι ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος, παρόλο που ήταν κάτι σχετικά μικρό. Μου άρεσε πολύ η διαδικασία στο γύρισμα, οπότε αποφάσισα να το συνεχίσω.

Σε αντιμετώπισαν ποτέ ρατσιστικά για την καταγωγή σου;

Είναι πολύ βαριά λέξη ο «ρατσισμός» και δεν μπορώ να την πω. Όταν έλεγα το επίθετό μου, έβλεπα πάντα μία αλλαγή στο βλέμμα, χωρίς απαραίτητα να είναι κάτι ρατσιστικό. Με έχουν κάνει να νιώσω διαφορετικός, ναι. Δυστυχώς έφτασα στο σημείο να λέω ότι «έγινε» και αν του δίνεις κάθε φορά τη σημασία που πρέπει, καταλήγεις να χαλιέσαι όλη την ώρα. Άλλο να στο πει κάποιος, που βλέπεις ότι δεν στέκει καλά, κι άλλο να πας σε μία δημόσια υπηρεσία και να σε αντιμετωπίσουν διαφορετικά, επειδή τυχαίνει να έχεις άλλη καταγωγή.

Ντάνιελ Νούρκα
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Οι γονείς σου δέχτηκαν κάτι αντίστοιχο;

Επειδή το έχω συζητήσει μαζί τους, ούτε οι γονείς μου δέχτηκαν ρατσισμό. Θέλοντας και μη, θα νιώσεις μία διαφοροποίηση, αλλά δόξα τω Θεώ τύχαμε σε πολύ καλούς ανθρώπους, που βοήθησαν τον πατέρα μου στην αρχή. Και του βγάζω το καπέλο, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες όταν έρχεσαι ως οικονομικός μετανάστης σε μία χώρα που δεν ξέρεις ούτε τη γλώσσα.

Περιγράφεις τον πατέρα σου σαν έναν άνθρωπο βιοπαλαιστή που στάθηκε μόνος του στα πόδια του. Πώς τα κατάφερε;

Με πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά και με το σταυρό στο χέρι. Μπορείς να πεις και από τύχη, γιατί από τότε που ήρθε εδώ εργάζεται ως κηπουρός. Το πιο δύσκολο ήταν μέχρι να εγκατασταθεί, αλλά ένας άνθρωπος που πηγαίνει σε μία νέα κοινωνία και θέλει να ενταχθεί, εντάσσεται.

Πώς αντέδρασαν όταν τους είπες ότι θα ασχοληθείς με την υποκριτική;

Όμορφα. Με τους γονείς μου είχαμε πάντα καλή σχέση και επειδή είναι αρκετά νέοι, συζητούσαμε σαν φιλαράκια. Απλά με ρώτησαν αν το θέλω όντως και είπαν πως θα με στηρίξουν, όσο μπορούν.