Ευγενία Δημητροπούλου: «Όταν έρχεται ένα παιδί, γίνεται ένας ισχυρός σεισμός στη σχέση με τον σύζυγο»

Όσα ανέφερε για τον γάμο της και την κόρη της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ευγενία Δημητροπούλου: «Όταν έρχεται ένα παιδί, γίνεται ένας ισχυρός σεισμός στη σχέση με τον σύζυγο»

Η Ευγενία Δημητροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» και την επερχόμενη περιοδεία της με τις «Οχτώ Γυναίκες». Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τον σύζυγό της και την κόρη τους, που υιοθέτησαν, καθώς και τις προκλήσεις που συνάντησαν τα τελευταία χρόνια.

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε χαμός με το γάμο μας. Επειδή είχαμε κάνει πολιτικό μέσα στον “βαθύ Covid”, όπου δεν ήταν ούτε οι δικοί μας άνθρωποι, είχαμε πει πως όταν με το καλό θα θέλαμε να κάνουμε τη βάφτιση της μικρής και την ευλογία του θρησκευτικού γάμου. Εκείνη ήταν χαρούμενη επειδή θα φορούσε ωραία ρούχα. Τρόμαξε λίγο με το ρύζι που μας έριξαν, αλλά έχει να το θυμάται», δήλωσε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

«Η σχέση με τον σύζυγο, όταν έρχεται ένα παιδί, είναι όπως όταν γίνεται ένας ισχυρός σεισμός και όλα έχουνε σκορπίσει. Προσπαθείς να βρεις νέες ισορροπίες και χρόνο, δεν είναι πολύ εύκολο, γιατί θες όλο το χρόνο να τον αφιερώνεις στο παιδί. Καθετί που κάνουμε, και κάθε σχέση, θέλει καθημερινή φροντίδα, πάλη και αγώνα», ανέφερε εν συνεχεία η Ευγενία Δημητροπούλου.

Δείτε επίσης: Ευγενία Δημητροπούλου: «Για ποιο λόγο να γεννήσουμε από την στιγμή που υπάρχουν παιδιά και είναι σε δύσκολη θέση;» - Η ενόχληση σε στιγμές με την κόρη της

Η Ευγενία Δημητροπούλου για τη μητρότητα

«Δεν έλεγα “πότε θα γίνω μάνα”, με φόβιζε αυτός ο ρόλος και τον θεωρούσα πολύ σπουδαίο. Μου άρεσε που δεν έγινα πολύ μικρή μαμά γιατί ένιωσα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Για μένα δεν έκανε καμία διαφορά αν αυτό το παιδί προϋπήρχε ή αν αυτό το παιδί εγώ το γεννούσα. Είμαι τυχερή γιατί βρήκα έναν άνθρωπο που σκεφτόταν ακριβώς το ίδιο. Συνειδητοποίησα ότι είναι παιδί μου από την ώρα που είδα τη φωτογραφία της. Βρίσκεις μια τέτοια δύναμη που λες “εγώ αυτό το παιδί θα σκίσω βουνά αλλά θα το φέρω στο σπίτι του”. Με νοιάζει πάρα πολύ τι μαμά θα είμαι για το παιδί μου, όχι για τους άλλους».

«Γενικά απέχω από τα μαμαδόμετρα, πότε μίλησε, πότε έφαγε... Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί για το παιδί του. Δεν ήξερα πώς είναι να είσαι γονιός, το φοβόμουν και υποψιαζόμουν από αυτά που άκουγα. Αποφάσισα ότι πρέπει να πηγαίνω με την κάθε μέρα, να προσπαθώ να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που ήρθαν μπροστά μου. Φοβήθηκα αν θα είμαι καλή μαμά, προσπαθώ να ζυγιάσω τις ενοχές μου μερικές φορές. Πιστεύω ότι από την πολλή αγάπη δεν έπαθε κανένας τίποτα», κατέληξε στις δηλώσεις της η Ευγενία Δημητροπούλου.