Αλέξης Κούγιας: «Επειδή μου αρέσει να τιμώ τα παντελόνια που φοράω...» - Οι μετανιωμένες δηλώσεις στο Πρωινό μετά το αίτημα απόλυσης για τον Λιάγκα

«Από την άλλη μεριά, δεν είναι σωστά αυτά που κάνει ο Γιώργος...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: «Επειδή μου αρέσει να τιμώ τα παντελόνια που φοράω...» - Οι μετανιωμένες δηλώσεις στο Πρωινό μετά το αίτημα απόλυσης για τον Λιάγκα

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, έξω από τα δικαστήρια και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν από λίγο καιρό για τον Γιώργο Λιάγκα, ζητώντας από το κανάλι να τον απολύσει (δείτε εδώ όσα έγραφε).

Ο ποινικολόγος, λοιπόν, εξήγησε πως είναι μετανιωμένος για αυτή την κίνησή του και θέλησε να το πει δημόσια, διότι το θεώρησε πιο τίμιο, τονίζοντας πως δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, παρόλο που ποτέ δεν πήρε τηλέφωνο ή προχώρησε σε οποιαδήποτε άλλη πράξη για να φροντίσει πως θα πραγματοποιούνταν το αίτημά του (δείτε εδώ τι είχε απαντήσει τότε ο παρουσιαστής).

Οι μετανιωμένες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την ανακοίνωση κατά του Γιώργου Λιάγκα

«Θέλω να σας πω κάτι και θα το πω γιατί μου αρέσει να τιμώ τα παντελόνια που φοράω. Είχα μία πολύ σκληρή ανακοίνωση εις βάρος του Γιώργου Λιάγκα. Τον αποκάλεσα σίχαμα και ζήτησα να απολυθεί από τον ΑΝΤ1. Έχω μετανιώσει γι’ αυτό και σας το λέω ευθέως.

Ενοχλήθηκα τότε, παραμονές των εκλογών, γιατί δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπάρχει δημοσιογράφος να υποστηρίζει με τέτοιο ακραίο τρόπο τον αρχηγό ενός κόμματος, ο οποίος επέλεξε να είναι αρχηγός ενός αριστερού κόμματος και το μόνο που πρόβαλε είναι μία χλιδή. Είδα μία επίθεση του Λιάγκα προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας για τον αμήχανο τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει αυτήν την επιλογή του Κασσελάκη με τις κάμερες μπροστά.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει από κάποιον να απολυθεί, όσο δυνατός και να είναι. Κι επειδή εγώ πράγματι έχω πολύ στενή σχέση με τον Θοδωρή Κυριακού, δεν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο να απολύσει τον Γιώργο Λιάγκα, το λέω ξεκαθαρισμένα.

Όμως από την άλλη μεριά, δεν είναι σωστά αυτά που κάνει ο Γιώργος και θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Κι αυτόν τον ξέρω πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι αν πλήξουμε όπως πλήττουμε αυτόν τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει η ελληνική κοινωνία να ζει, είναι σαν να πριονίζουμε τα πόδια μας. Στο τέλος θα μείνουν να έχουν συγκροτημένες οικογένειες μόνο οι αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κάνουν και πολλά παιδιά, και οι μετανάστες και εμείς θα καταλήξουμε να είμαστε η μειοψηφία στον τόπο μας» - δείτε εδώ την απάντηση του Γιώργου Λιάγκα λίγα λεπτά μετά.

Έπειτα ρωτήθηκε για τον Σπύρο Μπιμπίλα που προχώρησε αγωγή εναντίον του και είπε με ύφος: «Τι ασχολείστε με τον Μπιμπίλα; Κάθε φορά...».