Σταμάτης Κραουνάκης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έκανε κακό στον εαυτό της»

Η αποκάλυψη για το «Πρόστιμο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σε ζωντανή σύνδεση βγήκε στο «Στούντιο 4» ο Σταμάτης Κραουνάκης, όπου μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με αφορμή τον θάνατο του πρώην συζύγου της, Γιώργου Ηλιάδη, καθώς και για τον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει πρόσφατα γύρω από το έργο του Μ. Καραγάτση.

«Έχω ζήσει μερικά από αυτά τα πράγματα της Αλίκης λόγω της στενής μου φιλίας με τη Νινέτα Λεμπέση, που ήταν δικός της άνθρωπος και παρούσα σε όλα αυτά τα γεγονότα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σήμερα και ίσως έχει σημασία: Πρέπει να ζούμε τη ζωή και τους έρωτες κανονικά, φτάνει να είμαστε υπόδουλοι του ποιοι είμαστε, δεν τρέχει τίποτα» είπε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης, αναφερόμενος στον έρωτα της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Γιώργο Ηλιάδη.

Δείτε επίσης: Σταμάτης Κραουνάκης: «Παρά το βάρος μου, η σχέση με το σώμα μου είναι εξαιρετική! Το κάνω όσο μπορώ...»

Η αποκάλυψη του Σταμάτη Κραουνάκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Έκανε κακό στον εαυτό της. Εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το "Πρόστιμο" και λέει η Αλίκη στο στούντιο “Το πλήρωσες το πρόστιμο, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλαξε τον στίχο”. Το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη μικρή ζωή είναι να μην αφήνουμε τους έρωτες να φεύγουν σαν το νερό μέσα από τα δάχτυλα. Νομίζω ότι ντρεπόμαστε την πληγή, γι’ αυτό τα κάνουμε όλα αυτά. Τρομοκρατούμαστε στην πιθανότητα της ήττας ή μίας προδοσίας. Η ζωή όμως χωρίς αυτά είναι ένα τίποτα» συνέχισε ο μουσικοσυνθέτης.

Σε διαφορετικό σημείο ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε και στον διάλογο γύρω από τον Μ. Καραγάτση για κείμενά του που στοχοποιήθηκαν ως σεξιστικά, τονίζοντας πως και άλλοι δημιουργοί έχουν υποπέσει σε αντίστοιχα «παραπτώματα» γιατί έγραφαν σε άλλη εποχή.

«Παιδιά, ο Ελύτης δεν έγραφε σεξιστικά; Σούπερ σεξιστικά! Έχει χιλιάδες στιχάκια με υπονοούμενα. Έλεος! Ο Εμπειρίκος και ο Εγγονόπουλος; Ο “Μεγάλος Ανατολικός” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πορνό! Κοσμά Πολίτη έχουμε διαβάσει; Επίσης τίγκα στον ερωτισμό. Τι να κάνουμε τώρα; Η αμορφωσιά τα δημιουργεί αυτά. Από την αγωνία μας να είμαστε politically correct έχουμε χάσει τη μπάλα, τη ζωή και τις σχέσεις μας, είμαστε γεμάτοι νεύρα και δεν μπορούμε να χαρούμε τίποτα. Το μέτρο είναι ο άνθρωπος. Το παρακάναμε», κατέληξε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο Σταμάτης Κραουνάκης.