Μαρία Χατζηστεφανή: «Ζορίστηκα οικονομικά, σχεδόν χρεοκοπήσαμε! Δεν κοιμόμουν για έξι μήνες»

«Πήρα κάποια ρίσκα και μετά δεν μπορούσα να πληρώσω μισθούς»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαρία Χατζηστεφανή: «Ζορίστηκα οικονομικά, σχεδόν χρεοκοπήσαμε! Δεν κοιμόμουν για έξι μήνες»

Καλεσμένη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε η Μαρία Χατζηστεφανή. Η επιχειρηματίας και Dragon στο ριάλιτι επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1, Dragons' Den, μίλησε για την περίοδο που «έπεσε έξω» μετά από ένα μεγάλο ρίσκο, σε σημείο που δεν είχε να πληρώσει ούτε τους μισθούς των εργαζομένων της.

«Ζορίστηκα πάρα πολύ οικονομικά. Στο δεύτερο βιβλίο μου ξεκινάω με το πώς σχεδόν χρεοκοπήσαμε πριν από μερικά χρόνια. Πήρα κάποια ρίσκα, κάποιες αποφάσεις να λανσάρουμε πολλά προϊόντα, μία μεγάλη επένδυση όταν δεν υπήρχε αρκετό χρήμα για αυτά. Βρέθηκα σε ένα σημείο να έχουμε πολύ στοκ, να μην πουλάει και να μη μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συνεργάτες», δήλωσε αρχικά η Μαρία Χατζηστεφανή.

Η Μαρία Χατζηστεφανή εξομολογείται: «Είχα πάθει ένα σοκ, μου πήρε τρεις μήνες να συνέλθω»

Πώς αντέδρασε η Μαρία Χατζηστεφανή μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες

«Κάθε καλός επιχειρηματίας εκεί φαίνεται, στις δυσκολίες. Στα εύκολα είμαστε όλοι καλοί. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, δεν μπορούσα να κοιμηθώ για έξι μήνες, κάθε μέρα έπαιρνα τηλέφωνο να βρω τρόπους να πληρώσω με δόσεις, έπρεπε να χάσουμε αρκετό κόσμο. Αυτά συμβαίνουν στις εταιρείες, δεν υπάρχει κάποια που πηγαίνει πάντα καλά. Αυτά ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, έτσι είναι η πορεία», ανέφερε εν συνεχεία η Μαρία Χατζηστεφανή.

«Δεν είναι τα χρήματα που αξίζουν τον κόπο, θα μπορούσα να είχα πουλήσει την εταιρεία μου αν με ενδιέφερε αυτό, αλλά παραμένει οικογενειακή, χωρίς εξωτερική επένδυση. Μου αρέσει να ξυπνώ το πρωί και να έχω κάτι να κάνω, να καταφέρνω πράγματα. Ακόμα και τις μέρες που είναι χάλια, όλο προβλήματα, λέω ότι θα ξεκινήσω πάλι με καθαρό μυαλό. Ό,τι και να κάνεις, μπορεί να έχεις πάθος, αλλά δεν θα σου αρέσει κάθε μέρα. Κάποιες μέρες θα είσαι φανταστικά, και άλλες θα λες “Γιατί το κάνω αυτό;”», κατέληξε η Μαρία Χατζηστεφανή στην κάμερα της ΕΡΤ.