Μπέσσυ Μάλφα: «Ανεπίτρεπτο και αηδιαστικό να παίρνεις το μέρος του θύτη μόνο και μόνο για να έχεις δουλίτσα»

"Καταπέλτης" στη συνέντευξή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Μπέσσυ Μάλφα παραχώρησε νέα συνέντευξη στη δημοσιογράφο, Σπυριδούλα Τριάντου και στα Parapolitika με την ηθοποιό να δίνει ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τις δηλώσεις της κατά της κακοποίησης και της βίας.

Αναφορικά με το κίνημα metoo, που πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις στον χώρο της υποκριτικής, η Μπέσσυ Μάλφα στηρίζει πως είναι απαραίτητο τα θύματα να "σπάνε" τη σιωπή τους, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται και τα νόμιμα για τους θύτες.

Σχετικά με τους δημοσιογράφους και τα πρόσωπα που γενικότερα έχουν βήμα ήταν αιχμηρή η δήλωση της ηθοποιού. Η ίδια λοιπόν, καταδικάζει όσους υπερασπίζονται τον θύτη για να εξυπηρετήσουν επαγγελματικά συμφέροντα.

Δείτε επίσης: Ενοχλημένη η Μπέσυ Μάλφα στο πλατό του Πρωινού - «Ήρθα να μιλήσω για το θέατρο και λέμε τώρα γι’ αυτό»

Οι δηλώσεις της Μπέσσυ Μάλφα για τα αποτελέσματα του Metoo

Τι πιστεύει για το κίνημα #ΜeΤoo, που πήρε μεγάλες διαστάσεις στον χώρο του θεάματος; Θα βοηθήσει κι άλλους να μιλήσουν;

Πιστεύω ότι στο μέλλον όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να μιλήσουν και να αντιδράσουν σε θέματα κακοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών. Φοβάμαι όμως ότι αν βλέπουν πως οι θύτες δεν τιμωρούνται από τον νόμο όπως και όσο θα έπρεπε, ή βρίσκουν υποστηρικτές στον εργασιακό χώρο, θα χάνουν το κουράγιο τους.

Όμως αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι αν συμβεί στο παιδί μας ή σε εμάς τους ίδιους να πέσουμε θύματα κακοποίησης ή βιασμού, θα θέλαμε την υποστήριξη των γύρω μας. Ανεπίτρεπτο για εμένα και αηδιαστικό να παίρνεις το μέρος του θύτη μόνο και μόνο για να έχεις δουλίτσα. Απλά κάνε άλλη δουλειά, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να στηρίζεις τους παραβάτες. Χτίσε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά σου.

Μπέσσυ Μάλφα - Metoo