Απόστολος Λύτρας: Μετά τη μεζονέτα στο Χαλάνδρι σε πλειστηριασμό και τα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας

Χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Απόστολος Λύτρας, πέρα, από την φυλάκισή του, βρίσκεται αντιμέτωπος και με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πέρα από το γεγονός πως η μονοκατοικία που είχε αγοράσει για την πρώτη του σύζυγο και τις δύο κόρες του στο Χαλάνδρι μπαίνει σε πλειστηριασμό - δείτε την εδώ, λόγω των χρεών του, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στο σφυρί θα βγουν και τα γραφεία του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό «Χθες αργά το βράδυ, κεντρικά στο Κολωνάκι, που βρίσκεται το γραφείο του κύριου Λύτρα, έφτανε ένας ένας από τους 11 δικηγόρους και ασκούμενους που εργάζονται στο γραφείο. Είχαν κανονίσει μία συνάντηση σημαντική για να συζητήσουν ότι δεν υπάρχει δραχμή τσακιστή. Δεν υπάρχουν χρήματα και για να πληρωθούν τα 11 άτομα, δεν υπάρχουν χρήματα για τις βασικές υποχρεώσεις, για τα έξοδα του γραφείου, όχι μόνο για το ενοίκιο - δύο ενοίκια πρέπει να πληρωθούν που είναι 1.00 ευρώ το μήνα - αλλά μιλάμε για έξοδα όπως τα παράβολα, οι αναβολές, φωτοτυπίες... Δεν υπάρχουν ούτε γι' αυτά. Ο κύριος Λύτρας είναι πνιγμένος στα χρέη. Από την τσέπη τους έχουν βάλει μέχρι και οι ασκούμενοι για να μπορεί να τρέξουν αυτές οι λίγες ημέρες μέχρι και τώρα».

Όλη η αλήθεια για τον πλειστηριασμό των γραφείων του Απόστολου Λύτρα

Λόγω των παραπάνω, λοιπόν, το γραφείο αυτό, που βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να μπει και εκείνο σε πλειστηριασμό για να μπορέσει να απαλλαγεί ο ίδιος από τα χρέη του. Αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Βρίσκεται στον τρίτο όροφο και αποτελείται αναλυτικά από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, επιφάνειας 37 τ.μ. συνολικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κατάσχεση βασίζεται σε διαταγή πληρωμής του 2012 και έγινε για 200.000 ευρώ «ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, αποκλειστικά και μόνο για τον περιορισμό των εξόδων εκτέλεσης, επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας να επιδιώξει την είσπραξη του συνολικά οφειλόμενου σε αυτήν ποσού (πλέον τόκων και εξόδων), έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Δείτε επίσης: «Ούτε ρούχα δεν έχω! Είμαι χωρίς χρήματα» - Oι δηλώσεις του πριν παραδοθεί στις Αρχές

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 74.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν πως τα γραφεία αυτά "βαραίνουν":

  • Προσημείωση υποθήκης για 72.000 ευρώ κατά του Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, εγγραφείσα την 25/11/2005 και τραπείσα μερικώς σε υποθήκη την 30/6/2021 για 61.175,50 ευρώ.
  • Αναγκαστική κατάσχεση για 33.934,95 ευρώ κατά ιδίου και υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, εγγραφείσα την 8/5/2018.
  • Προσημείωση υποθήκης κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 100.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης στις 23.11.2023
  • Αναγκαστική κατάσχεση κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 200.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 09.04.2024.

Απόστολος Λύτρας