Γιώργος Λιάγκας: «Σε ανθρώπινο επίπεδο τον λυπάμαι! Βλέπουμε έναν άνθρωπο κραταιό να καταρρέει, αλλά...» - Η νέα δήλωση για τον Λύτρα

«Είναι οι αμαρτίες των γονέων που παιδεύουν τα τέκνα αυτή τη στιγμή»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας: «Σε ανθρώπινο επίπεδο τον λυπάμαι! Βλέπουμε έναν άνθρωπο κραταιό να καταρρέει, αλλά...» - Η νέα δήλωση για τον Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που του είχε κάνει η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, και σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, θα οδηγηθεί στο Εισαγγελέα. Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός αυτό, ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να κάνει κάποια σχόλια μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1 για το δικηγόρο.

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Απόστολου Λύτρα

«Θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Η πτώση ενός ανθρώπου, ενός επιστήμονα... Μπορεί να ξανασηκωθεί στα πόδια του ο άνθρωπος και το εύχομαι, για οποιονδήποτε άνθρωπο, όπως και για έναν κακοποιητή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εύχομαι πραγματικά να μεταμεληθεί, να ζητήσει συγγνώμη, θα τιμωρηθεί, είναι προφανές. Είναι δύσκολη πια η διαδικασία που έχει ξεκινήσει γι' αυτόν. Βλέπουμε τώρα την πτώση ενός επιστήμονα, ενός ανθρώπου κραταιού που έβγαινε στα κανάλια και αναλάμβανε ισχυρές και δυνατές περιπτώσεις. Κοιτάχτε πώς τα φέρνει τώρα η ζωή!

Εκεί που βγαίνεις στα κανάλια και χρησιμοποιείς και εσύ τις εκπομπές, τους δημοσιογράφους, λες γνωρίζοντας ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι. Ο δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του και επειδή υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές εκπομπές, η κάθε εκπομπή προσπαθεί να εξασφαλίσει τα καλύτερα και τους καλύτερους για την ίδια, το αποκλειστικό ρεπορτάζ. Δε στοχοποιεί καμία εκπομπή, θεωρώ, παιδιά. Από την άλλη, να πούμε ειλικρινά, πού οι εκπομπές έβαλαν εναντίον των τριών παιδιών του κ. Λύτρα και λέει ότι δεν τα προστατεύουμε;

Δε θα πω το απλό επιχείρημα, ότι προφανώς αν δεν γινόταν αυτή η ακραία πράξη, το ξύλο που έδωσε στη γυναίκα του, δεν θα το έπαιζαν οι εκπομπές, άρα δε θα το μάθαιναν τα παιδιά… Ο δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή - που ξέρει το παιχνίδι ο κύριος Λύτρας - πώς μπορεί πραγματικά να προστατέψει τα παιδιά; Και όχι τα δύο μεγάλα, κυρίως το ανήλικο τέκνο, που την έχω γνωρίσει, αυτό τον άγγελο του κυρίου Λύτρα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να μην παίξουμε το ρεπορτάζ; Κι άντε αυτή η εκπομπή αποφασίζει να μην το παίξει, όλες οι άλλες δεν θα το παίξουν; Τα δελτία δε θα παίξουν την είδηση; Η έκθεση υπάρχει.

Κάποια στιγμή τα παιδιά, σε όποιο προστατευμένο περιβάλλον κι αν λειτουργούν, θα μάθουν τι έχει γίνει με τον μπαμπά τους και τη μαμά τους. Μπορεί να είναι απλό το επιχείρημα, αλλά δεν φταίει ο δημοσιογράφος, η τηλεόραση για το αν τα παιδιά πιέζονται αυτή τη στιγμή. Είναι οι αμαρτίες των γονέων που παιδεύουν τα τέκνα αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η αλήθεια.

Από την άλλη, να σας πω κάτι ανθρώπινα; Ναι, βλέπουμε την πτώση ενός ανθρώπου. Να μη συμβεί σε κανέναν. Σε ανθρώπινο επίπεδο, τον λυπάμαι. Βλέπουμε έναν άνθρωπο κραταιό, ο οποίος τώρα καταρρέει ψυχολογικά και σωματικά, αλλά ποιος του έφταιξε; Ό,τι μήνυμα και να είδε - γιατί από χθες υπάρχει ένα μήνυμα που από στόμα σε στόμα κυκλοφορεί ότι μπορεί να είδε - δικαιολογεί τέτοια βίαιη κι απαράδεκτη συμπεριφορά; Ο Σοφός είπε χθες ότι τη χτύπησε τουλάχιστον 30 φορές. Ούτε μποξέρ για να πάρει τη χρυσή ζώνη, δε θα χτύπαγε με 30 χτυπήματα τον αντίπαλό του.

Και εδώ δεν μιλάμε για αντίπαλο, μιλάμε για μία γυναίκα που χθες μόλις της έστειλε ένα μήνυμα "σε υπεραγαπώ και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα". Είπε ο άνθρωπος ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρήζει βοήθειας. Υποτίθεται ξεκίνησε και τη βοήθεια, δεν θα το ελέγξει κανείς αυτό. Από εκεί και πέρα, είναι θλιβερή η πτώση ενός ανθρώπου. Δεν πρέπει να χαιρόμαστε σαν κοινωνία.

Προφανώς δεν πρέπει να χαιρόμαστε όταν ένας άνθρωπος σηκώνει χέρι σε έναν άλλο άνθρωπο, αλλά μη χαιρόμαστε και με την πτώση. δεν θα λυπηθώ, γιατί φταίει, αλλά βλέπουμε την πτώση ενός ανθρώπου... Τα ήθελε και τα έπαθε; Ναι. Το βλέπω και δεν το πιστεύω όλο αυτό. Ένα ζευγάρι ευτυχισμένο, ξαφνικά... ένα άντρας σαπίζει στο ξύλο τη γυναίκα του... Απίστευτα πράγματα...», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως ό,τι και να συνέβη ανάμεσα στο ζευγάρι δεν δικαιολογεί το γεγονός που την χτύπησε, αλλά ούτε και την μήνυση που της έκανε, ενώ φταίει.

Υπενθυμίζεται πως πριν από κάποια 24ωρα, η Ζήνα Κουτσελίνη είχε κάνει λόγο για "κατάρρευση της σπουδαίας καριέρας του" και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον παρουσιαστή να την έχει σχολιάσει επίσης έντονα - δείτε εδώ.