Πέτρος Ξεκούκης: «Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, το λένε και οι κανόνες της εκκλησίας»

«Ή τους αποδέχεσαι ή όχι...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Πέτρος Ξεκούκης: «Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, το λένε και οι κανόνες της εκκλησίας»

Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού» και τον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη θεατρική επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη, στην εκλογή του Νίκου Αναδιώτη στην Ευρωβουλή με το κόμμα Νίκη, καθώς και στις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας, τονίζοντας ότι συνάδουν με τους κανόνες της εκκλησίας, που τη θεωρούν αμαρτία.

«Δεν θα εξετάσω το κόμμα με το οποίο επέλεξε να μπει υποψήφιος και να εκλεγεί στις Ευρωεκλογές. Εξετάζω ότι ένας συνάδελφός μου, αγαπητός συνάδελφος, ευγενής και αγαπημένος μου φίλος, βγήκε και εξελέγη στην Ευρωβουλή», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος Ξεκούκης.

Δείτε επίσης: Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα! Ήμουν στον καταπέλτη του Σάμινα την ημέρα που βυθίστηκε!»

Ο Πέτρος Ξεκούκης για την ομοφυλοφιλία

«Το ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, είναι αμαρτία, οι πατέρες έχουν μιλήσει. Εγώ θα πω τι λέει η εκκλησία και οι κανόνες της. Οι κανόνες της εκκλησίας είναι σαφείς, μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες είναι η αρσενοκοιτία. Αυτό το λένε οι κανόνες της εκκλησίας. Ή τους αποδέχεσαι ή όχι. Σας θυμίζω ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα γι' αυτό καταστράφηκαν, επειδή συζούσαν μεταξύ τους άνθρωποι του ιδίου φύλου», ανέφερε ο Πέτρος Ξεκούκης.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο Πέτρος Ξεκούκης αναφέρθηκε και στην άλλο σημείο, σχετικά με τον Γιώργο Κιμούλη, ο ηθοποιός δήλωσε: «Βέβαια περίμενα να δουλέψουν μαζί του συνάδελφοι, ανέβασε κι άλλη παράσταση και πήγε πολύ καλά. Ο Κιμούλης δεν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική βία, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Λεκτική βία μπορεί να δεχτείς κι εσύ στο δρόμο από έναν τρελαμένο οδηγό. Περιμένω με αγωνία να δω πως θα πάει η περιοδεία του. Τον αγαπώ πολύ και τον εκτιμώ τον Γιώργο».