Μαίρη Μηνά: Πώς έγινε πρωθιέρεια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας – Η «βαρετή γενιά» και η υποκριτική στη ζωή της

Απαντάει πρώτη φορά για την αμφίεση που σχολιάστηκε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαίρη Μηνά: Πώς έγινε πρωθιέρεια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας – Η «βαρετή γενιά» και η υποκριτική στη ζωή της

Η Μαίρη Μηνά ήταν καλεσμένη του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου στην εκπομπή «Watch Next» της Cosmote TV. Η ηθοποιός, και πρωθιέρεια στην πρόσφατη Τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, μίλησε για τον τρόπο που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, για τους λόγους που ασχολήθηκε με την υποκριτική, καθώς και γιατί θεωρούσε μέχρι πρότινος ότι ζούμε στην πιο βαρετή γενιά της ιστορίας.

«Ήμουν στην ομάδα των Ιερειών. Θυμάμαι τότε ότι έβλεπα όλη τη διαδικασία με πολύ μεγάλο δέος, τρομερό σεβασμό και μεγάλη συγκίνηση. Όταν, αργότερα, μου έγινε αυτή η πρόταση από την αγαπημένη μου επικεφαλής χορόγραφο, Άρτεμις Ιγνατίου, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως εκείνο το κορίτσι, που τότε ήταν ιέρεια και έβλεπε με θαυμασμό την τότε πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη, θα ήταν πολύ χαρούμενο. Για μένα ήταν πολύ μεγάλη ευτυχία, όσο δύσκολο και αν ήταν ή αν πολεμήθηκε από κάποιες πλευρές για την αμφίεση. Ήταν πολλά καινούρια στοιχεία. Επίσης το φυσικό μου εκτόπισμα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έλεγαν “πρωθιέρεια”, δεν είμαι τόσο ψηλή. Ήταν μία αλλαγή», δήλωσε αρχικά η Μαίρη Μηνά.

Δείτε επίσης: Ποια είναι η Μαίρη Μηνά που εντυπωσίασε στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας - Ο επί πολλά χρόνια σύντροφός της & η κόρη

Η Μαίρη Μηνά για τους λόγους που έγινε ηθοποιός

«Δεν την είχα πάρει την απόφαση. Και όταν την πήρα δεν την είχα συνειδητοποιήσει ακριβώς. Πάντα έμπλεκα με τα θεατρικά, και ήμουν ως φοιτήτρια σε μία θεατρική ομάδα, αλλά δεν έλεγα ποτέ ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Έλεγα ότι θέλω να βρίσκομαι σε ένα καλλιτεχνικό πεδίο. Ήθελα ως κοινωνική λειτουργός να πάω στην δραματοθεραπεία ώστε να δω πώς η Τέχνη μπορεί να θεραπεύσει και να παντρέψω αυτές τις δύο αγάπες. Εν τέλει πήγα σε μία δραματική σχολή, που με κέρδισε. Μέχρι και σήμερα νομίζω ότι αυτό είναι ένα αφήγημα που έφτιαξα, και που δεν ήταν αληθές. Με έναν τρόπο ήθελα να γίνω ηθοποιός αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ από φόβο και από ανασφάλεια», ανέφερε εν συνεχεία η Μαίρη Μηνά.

«Θεωρούσα ότι είμαστε η πιο βαρετή γενιά της ανθρωπότητας»

«Αν με ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια θα ήθελα να ζήσω σε άλλη εποχή. Από την άλλη, θεωρώ ότι ζούμε σε μια εποχή που γράφει την ιστορία της. Μέχρι πριν από τον κόβιντ θεωρούσα ότι είμαστε άτυχοι, ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και είμαστε η πιο βαρετή γενιά της ανθρωπότητας. Μετά τον covid αυτό γύρισε τούμπα και τώρα είμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες εποχές, γράφεται τώρα η ιστορία μας, απλά δεν το συνειδητοποιούμε. Μ' αρέσει που ζω τώρα, που έρχονται τα πάνω-κάτω. Έχει μια φωτιά η εποχή μας που είναι τρομακτική και σχεδόν επιθετική. Αλλά υπάρχει ένα αντίβαρο που δίνει τις δυνάμεις του και ζούμε εκεί που πρέπει να ζούμε», τόνισε σε διαφορετικό σημείο η Μαίρη Μηνά.