Ελένη Μενεγάκη: «Κατεβάστε τα ρολά μην πνιγούμε!» - Ανησυχία για τα παιδιά της λόγω της έκρηξης στην Κάτω Κηφισιά

«Και μου λένε έχει έρθει και σε εμάς...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ελένη Μενεγάκη: «Κατεβάστε τα ρολά μην πνιγούμε!» - Ανησυχία για τα παιδιά της λόγω της έκρηξης στην Κάτω Κηφισιά

Ανησυχία προκάλεσε την Τετάρτη 12/6 η φωτιά που ξέσπασε στην Κάτω Κηφισιά μετά από έκρηξη που προκλήθηκε σε εργοστάσιο της περιοχής με τηγάνια και πλαστικά είδη κουζίνας (δείτε εδώ περισσότερα).

Η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας με το 112 ήταν πολύ άμεση και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν πολύ γρήγορα για τα βήματα, που έπρεπε να ακολουθήσουν μιας και ο καπνός ήταν πολύ έντονος.

Η Ελένη Μενεγάκη που μένει στα βόρεια προάστια ανησύχησε πολύ, όπως είπε την Πέμπτη 13/6 στην εκπομπή Ελένη. Τα παιδιά της μάλιστα, που ήταν στο σπίτι τους εκείνη την ώρα έβλεπαν τους πολύ έντονους καπνούς και την ενημέρωναν όσο ήταν στο στούντιο.

Οι δηλώσεις της Ελένης Μενεγάκη για την έκρηξη στην Κάτω Κηφισιά

«Παιδιά, από το σπίτι μου έχω και βίντεο να βλέπεις τον καπνό κανονικά και με εντυπωσίασε και λέω, τόσο κοντά είμαστε; Επίσης, θέλω να πω, πόσο χρήσιμο είναι πια αυτό το μήνυμα που μας στέλνουν από το 112. Εγώ δεν ήμουν στο σπίτι. Πήρα τα παιδιά μου και λέω κλείστε παράθυρα. Τι γίνεται; Πείτε μου κάτι, μυρίζεται κάτι; Κατεβάστε και ρολά μην πνιγούμε. Και μου λένε το έχουμε κάνει γιατί έχει έρθει και σε εμάς. Μπράβο, μου αρέσει πολύ», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Το T-live αποκάλυψε, πως πρόκειται για το εργοστάσιο PAL SA με τηγάνια και είδη οικιακής χρήσης. Ιδιοκτήτης είναι ο Βασίλης Παλαμίδης και σύζυγός του η πρώην αναπληρώτρια Υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε προσπάθεια της εκπομπής να επικοινωνήσει με το ζευγάρι ήταν εφικτές μόνο μερικές δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα στη δημοσιογράφο, Έφη Κουλοχέρη. Η γυναίκα ήταν αναστατωμένη, καθώς δεν είχε μιλήσει ακόμα με τον σύζυγό της. Το ευτυχές είναι ότι επιβεβαίωσε, πως δεν υπήρξαν τραυματίες και εγκλωβισμένοι.

«Ήταν αναστατωμένη και η ίδια. Δεν είπαμε πολλά λόγια. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος στο εργοστάσιο, δηλαδή πρόλαβαν να το εκκενώσουν μετά την πυρκαγιά και πριν από τις εκρήξεις. Χαρακτηριστικά μας είπε ότι δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τον σύζυγό της προκειμένου να πουν δύο λόγια παραπάνω», είπε η Έφη Κουλοχέρη.