Τάσος Ξιαρχό: Συγκλονίζει για τον ιό HIV - «Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες! Παίρνεις 700+ ευρώ και...»

«Οι γονείς μου το έμαθαν από την τηλεόραση! Η μητέρα μου...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τάσος Ξιαρχό: Συγκλονίζει για τον ιό HIV - «Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες! Παίρνεις 700+ ευρώ και...»

Ο Τάσος Ξιαρχό, είναι θετικός στον ιό HIV γεγονός που αποκάλυψε μιλώντας στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη (δείτε εδώ την συγκλονιστική του εξομολόγηση). Ο χορογράφος κόλλησε τον ιό πριν από 2 χρόνια, ωστόσο πριν από λίγους μήνες ήρθε σε επικοινωνία με τον ΚΕΘΕΑ για να λάβει το επίδομα που παίρνουν όσοι είναι οροθετικοί.

Σήμερα Πέμπτη 13/6 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Fays Time στον ΣΚΑΙ, όπου εξήγησε πως πήρε την απόφαση να το αποκαλύψει τώρα, καθώς για τον ίδιο είναι μια περίοδος αναγέννησης στη ζωή του.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ταλαιπωρία που βιώνει ο κόσμος στον ΚΕΘΕΑ καθώς έχει γεμίσει με ναρκομανείς, με αποτέλεσμα άνθρωποι που θέλουν να ζητήσουν βοήθεια να έχουν αναμονή μέχρι και 2 χρόνια.

Η αποκάλυψη του Τάσο Ξιαρχό για το επίδομα που παίρνει για τον ιό HIV

«Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν για να πάρουν το επίδομα. Το κάνουν για τις ουσίες. Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες. Δεν είναι απόγνωση επειδή θες να φτιάξεις τη ζωή σου. Παίρνεις 700+ ευρώ και συνεχίζεις να μένεις στον δρόμο και συνεχίζεις να είσαι χρήστης ουσιών. Βλέπεις ότι με το που παίρνουν χρήματα, παίρνουν ουσίες κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί κάποια στιγμή. Μου ήρθαν κάποια μηνύματα χθες που μου μίλησαν επιθετικά. Μου έλεγαν ότι θα χάσουν το επίδομα με αυτά που κάνω. Ας το χάσουν! Το επίδομα δίνεται ουσιαστικά επειδή υπάρχει κόπωση, να μην πάθεις πνευμονία.

Υπάρχει γενικά αυτός ο φόβος με το AIDS, ότι το σύστημα σου μπορεί να μην λειτουργεί τόσο δυναμικά. Πρέπει να μην εργάζεσαι τόσο εντατικά. Όταν νιώσεις ότι δεν είναι καλά να ζήσεις με αυτό. Με την αγωγή που παίρνεις έχεις μικρό φορτίο. Είμαι οροθετικός αλλά δεν μπορώ να κολλήσω κανέναν. Κοιμάται ο ιός μέσα μου», εξομολογήθηκε αρχικά ο Τάσος Ξιαρχό.

«Από τον ΚΕΘΕΑ με δέχτηκαν γιατί ήμουν γνωστό όνομα. Έχει περίπου 2 χρόνια αναμονή με 6 μήνες αν θες να πας γιατί είναι γεμάτο από χρήστες, ναρκομανείς και ανθρώπους που παίρνουν το επίδομα ή την αγωγή επιβαρύνοντας τη Ελλάδα. Αντί να βοηθήσουν κάποιοι που το έχουν όντως ανάγκη, περιμένουν στην ουρά. Είπα σε δύο φίλους μου να πάνε εκεί και δε μπορούσαν να τους δεχτούν. Και λέω "ποιος το έχει φτιάξει όλο αυτό, τι κέρδος έχει"», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ότι οι γονείς του έμαθαν από την τηλεόραση πως είναι οροθετικός, καθώς 2 χρόνια τώρα δεν τους έχει πει τίποτα, αποκάλυψε πως: «Οι γονείς μου το έμαθαν από την τηλεόραση. Το ήξεραν άτομα κοντινά μου. Η θεία μου, ξαδέρφια μου, συγγενείς που εμπιστεύομαι από παιδάκι. Στην μητέρα μου αν επικοινωνούσα αυτό, θα έπρεπε να αντιμετωπίσω περισσότερο το πρόβλημα της μητέρας μου που δεν θα μπορούσε να το αντιληφθεί, παρά το δικό μου. Επειδή το πέρασα μια δυο φορές, ήταν βάναυσο να το περνάω κάθε φορά που θα το έλεγα σε κάποιον. Οπότε, επέλεξα να το πω σε ανθρώπους οι οποίοι θα μου έλεγαν απευθείας "όλα καλά, να παίρνεις τα χάπια σου".

Ο πατέρας μου δεν ξέρω αν το έχει μάθει. Δεν τα πάει καλά με τα social και την τηλεόραση. Δεν μιλάμε το τελευταίο διάστημα. Με την μαμά μου και την αδερφή μου απλά έλαβα ένα μήνυμα που επιβεβαιώθηκε όλο αυτό μέσα μου. Όταν γίνεται κάτι σοβαρό και το μαθαίνεις από αλλού, δέχομαι οτι θα είναι σκληρή προσέγγιση του... αλλά μια έννοια, μια συμπόνια...Ήταν βαρύ αλλά έχουμε ζήσει πιο βαριά πράγματα από αυτό».

Δείτε επίσης την ανάρτηση που έκανε ο Τάσος Ξιαρχό μετά την αποκάλυψη του.